12點後表決通過DQ涂謹申 石禮謙接任主持 即改周六開會

1001 回覆
17 Like 448 Dislike
上星期投完票 侵侵就宣佈加關稅.....
佢唔嚟係佢問題
咪開住會等到佢地嚟囉
總之老閪都係要開間房開會
立法會議員石禮謙下午見記者,他表示,獲立法會秘書處通知,有36名議員贊成由他主持下次審議修訂逃犯條例的法案委員會會議。他同時宣布取消原定於今日下午舉行法案委員會會議,改成本周六(5月11日)上午9時舉行。原本負責主持該次會議、最資深議員涂謹申發聲明表示,在考慮過有法案委員會委員反對以傳閱方式決定內務委員會的指引,並要求在會議上作出討論。

涂謹申稱,不同意取消會議,將繼續於下午4:30主持會議,並請法案委員會各委員準時出席會議,就內會指引作出討論,以及舉行選舉主席的程序。涂謹申於今天下午 2 時半在立法會會見傳媒解釋
而家的香港一定係咁玩...爆門?
叫幾個實Q 訓低、扮暈、報驚
全部番警局

星期六再開會

球證足總都係佢地既人
其實咁樣迫走個主持人,法理上真係講唔通
不過法庭又會夾埋,話管唔到立法會事務
On9
無秘書唔會無法律效力
涂謹申重討論好撚野
應該話冇效 贊成石禮謙就趕出去
然後選主席
討論 之後係唔係贊成呀
夠唔夠人今日即開會選埋主席。
泛民你班仆街好食住上自己選主席呀
咪撚浪費個機會
係喎。慳撚返啲人工,啲稅出撚哂落班禮儀廉同工賊會之流
今次涂謹申真係攞晒分
等睇2點半記者會
保皇派唔會出現,由是會變成一會兩開
屌,唔係啦,應該話贊成石禮謙就立即就地格殺,然後選主席。趕出去,之後唔係畀佢哋返入嚟呀
應該好難照開會,因為第一無人開門,第二無法律顧問,秘書處人 ⋯ 應該無法律約束力
如果冇人要求點人,個會可以繼續去

所以唯一擔心係秘書處唔派人開
睇下秘書處敢去到幾盡囉
你唔開門/阻止就刑事,睇下佢地為左奶共可以去到幾盡囉
一句「扮垃圾」就趕人出會議廳,而你自己仲未真是成為主席。

抵死,小學雞,玩嘢就預左。

今日我將呢d說話還返畀你。
呢個post又係五毛照妖鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞