有冇做緊酒店嘅巴絲打 (4)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
巴打建議係咪只針住5星或者大brand嘅先去apply?
HR前排都有見到four season請,但好快就消失左,一齊加油啦

我諗應該都比較少人好似我咁一完哂考試功課就去搵工,我啲同學都問我係咪痴左線
我好多同學都已經有offer...好多已經簽埋約
絲都係fresh grad?同學之間嘅大不同,我身邊嘅個個都去旅行去到7月中先搵工
HR位咁多人爭咁都真係好難好難入
好似酒店back office 都好多人爭
盡量逼自己訓啦,考好個試先再諗搵工喇希望你考試順利
我都係搏下入唔入到,返左幾份都係做前線,想試下back office,同埋都叫搵到樣有興趣嘅,點都想試下
其實back office 升職好慢
問番佢 如果訂好哂 你編唔到咁點先
Event真係有返工冇收工
Rooms差好遠你要諗清楚
個個都咁講,但都好多人30歲就ger到(back office)
我都係想試下,我認為有自己想做嘅野比較重要
有無巴絲做HSKP
咁就要睇下咩位
Sales 既 manager的而且確唔難
係因為呢個部門個架構係咁樣
要出去同人傾野起碼都要做到ger grade
唔係啲人唔會睬你
所以有啲地方就算做到sales manager 但其實同Supervisor level一樣

另外一個升得最快嘅係L&D 呢個位又係火箭咁升 但相對地呢個位要求就高好多 識人未夠30歲已經做緊Ass. Director

但在其他嘅post就比較上要啲時間 特別係finance嗰邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞