有冇做緊酒店嘅巴絲打 (4)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
屌之前讀個個TOP UP有呢間INTERN...
早知去做下啦
想問下大家 如果拎Bachelor of International Hotel and Tourism Management 但major 係讀event management 畢業後想做返hotel/報management trainee programme 會唔會話無咁著數?
本身一直讀緊hospitality + event majors 但近排想轉dual degree 學校唔俾讀double major
做酒店根本都唔洗理有冇degree
可能仲有著數 唔洗驚
我地有個新請FO 讀business fresh grad 都請
酒店過多幾年都全面呼吸plan 架啦
有呼吸就請
喺,都無乜人喺會想做operations
Reservation 好唔好做
人工市價幾多fg唔知價
15~18k都有
睇in表現(聽講
operations 又要shift又小假個個fg都想入back office
有冇人係迪迪尼做過back office?想知in sales係米都要著老西
fg未搵到工
知唔知account 價位幾多到?想見吓income auditor類似嗰啲
FG遞CV冇回應
之前衰on9 學校internship貪玩走左去Culinary train左3個月 跟住依家想做返d front office既位就比HR話我冇經驗難d做到
3-4*爛檔大把位
本身個intern都係大檔做 冇理由要貶低自己去做3-4*爛檔啫
Hr 話你無經驗 咪去細檔儲經驗囉
做開大檔 FnB 位去到supervisor
想轉back of house 有乜選擇
唔想再咁夜收工
食過幾多女女?
捱左年半4* fo
去見5*director問我做咩唔fg就去見
哂左咁多時間
做過前既好多都會想做返後
見5* 係有得升定平過先?
平過 人工多3成
其實靚仔靚女見fo係咪有啲著數
唔需要正常就得
fg見左間4* fo 佢岀14k 係咪正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞