有冇做緊酒店嘅巴絲打 (4)

508 回覆
8 Like 0 Dislike
fresh grad新手一問
前幾日去左間炮台山5星酒店interview,部門位係sales coordinator,我開價16K-17K,HR同我in完一輪就即刻問我個價點得出黎同有冇得針,我就答佢價係問我HR嘅同學所得,5星酒店都大概會above 15K(呢個source唔肯定),佢話開15K你會唔會肯,我就答佢呢個價我可以考慮,然後佢就再搵個sales director黎見我,又係話16K基本不可能,但知道個價你係有得傾,所以遲下HR可能會再通知你

我想問嘅係:
1。係咪我叫價真係太高等收皮
2。部門大佬再黎in我係咪代表HR滿意我嘅表現所以先會叫佢黎再in

同埋想問多樣,個HR係interview完之後問我有冇其他offer係咩意思?我果陣老實答佢未有offer,但有幾間叫我去interview。佢再追問邊間搵我,呢層我就冇答佢。佢會唔會覺得我好串
求大佬解答下

Fg 做緊五星sales co 18k

邊間18k 咁高?

收過jw offer 有呢個價
四仔 仲多
同埋我想請教下,hotel sales 跳去第二個industry 好唔好跳?通常會跳去邊個industry 多?

我自己覺得event sales 係易d跳
Eg event agency, 會展,九展 etc
下年二月我一定會辭職 我話既!

仲有十個月慢慢捱

邊間18k 咁高?

四仔 仲多

Ching幾時收到?
fresh grad新手一問
前幾日去左間炮台山5星酒店interview,部門位係sales coordinator,我開價16K-17K,HR同我in完一輪就即刻問我個價點得出黎同有冇得針,我就答佢價係問我HR嘅同學所得,5星酒店都大概會above 15K(呢個source唔肯定),佢話開15K你會唔會肯,我就答佢呢個價我可以考慮,然後佢就再搵個sales director黎見我,又係話16K基本不可能,但知道個價你係有得傾,所以遲下HR可能會再通知你

我想問嘅係:
1。係咪我叫價真係太高等收皮
2。部門大佬再黎in我係咪代表HR滿意我嘅表現所以先會叫佢黎再in

同埋想問多樣,個HR係interview完之後問我有冇其他offer係咩意思?我果陣老實答佢未有offer,但有幾間叫我去interview。佢再追問邊間搵我,呢層我就冇答佢。佢會唔會覺得我好串
求大佬解答下

邊間18k 咁高?

尖沙咀既大brand
邊間18k 咁高?

四仔 仲多

Ching幾時收到?

上年既事 lu
四仔 仲多

Ching幾時收到?

上年既事 lu

咁你之後去左邊?
請問有無酒店巴絲讀緊top up degree?
Ching幾時收到?

上年既事 lu

咁你之後去左邊?

再大既檔

上嚟叫下春,啱先interview應該衰左,因為佢地完全冇問過我人工(15000-17000)嘅野,真係單純嘅interview咁HR in完到sales manager in我,一路都冇咩問題。Sales manager in完叫我坐低等一陣,然後就搵個junior HR staff送走左我,連88都冇,心淡
想問fg係咪難入到back office sales & marketing
今年畢業 上個intern有喺大檔做過sales department嘅經驗

絲打有冇開始send cv,最近見到都有唔少sales嘅post,但係都係coordinator位,小弟唔知大檔有邊類,可能依加請緊果啲都係細檔。

順帶一問你會開幾多K去見工,16K左右?
我都係今年GRAD

Fg得co位揀唔洗諗
16k back有啲難

痴筋
正常都16k起加佣
想問fg係咪難入到back office sales & marketing
今年畢業 上個intern有喺大檔做過sales department嘅經驗

絲打有冇開始send cv,最近見到都有唔少sales嘅post,但係都係coordinator位,小弟唔知大檔有邊類,可能依加請緊果啲都係細檔。

順帶一問你會開幾多K去見工,16K左右?
我都係今年GRAD

Fg得co位揀唔洗諗
16k back有啲難

好吧,咁我改番15吧。。。
有冇巴打覺得呢個weekend靜得好緊要
成條街都靜到癡線 要狂谷TA booking
RENAISSANCE FO 好唔好做

會呢幾日都爆
大後日得番5x% occp

打算讀 問下意見 巴打宜家讀緊邊間
19fg 應唔應該申請hr trainee
19fg 應唔應該申請hr trainee

好似有啲浪費時間

打算讀 問下意見 巴打宜家讀緊邊間

Polyu 不過下年好似冇開課程

會呢幾日都爆

有得爆咁勁?

會呢幾日都爆

有得爆咁勁?

金鐘嗰三間到爆
會呢幾日都爆

有得爆咁勁?

金鐘嗰三間到爆

*都
哩排喺唔知點解好多pick up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞