有冇做緊酒店嘅巴絲打 (4)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
其實2 個都okay ga. 邊個會好做d ??
同意,咁中意做event應該入agency果邊做

喺酒店做event,就算比你做到有朝一日可以handle amfar , tatler ball哩啲大event,你都喺做到仆街..做到Director of Events已經喺盡頭。
DOE係少上DOSM
但我知道有部份DOE係因為鐘意做 event唔上 corp
5星檔黎講 佢係出名低d人工
就算Grand Hyatt都唔係特別高 (對比超大檔黎講)
here
請問大家點睇四季?
早兩日好似有recruitment day好多department 都請人
Fg 做緊五星sales co 18k
升做SE不般咩價位?
做夠半年就internal transfer 有沒得諗?
難d
屌你老母落雨cable收唔撚到關我撚事呀
18 fg 留名
8年升mgr 大撚把人都冇
呢個行業多老屎忽頂係上層大把人頂死曬冇得升

Front office就解釋下 其實多數分兩次升
Junior > senior/assistant supervisor > supervisor
普遍有senior就冇Asst. supervisor 反之亦然
邊間18k 咁高?
同埋我想請教下,hotel sales 跳去第二個industry 好唔好跳?通常會跳去邊個industry 多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞