如果王家衛拍avg4會點

255 回覆
905 Like 14 Dislike
雷神:喺後生既時候,我以為拎住個得我拎得起既鎚,上陣殺敵,我就係無敵。但打左咁耐,我發覺,可以放低個鎚,先至係無敵。
梁朝偉會做邊個角色?
黑寡婦從懸崖上跌落,心中思念起與班拿甜蜜的時光,心中道:我踏上時光機的時候,我以為有一刻還會回來,沒想到那次是最後一面。原來我只有眼前路,沒有身後身,回頭無岸。
Assemble bgm會用cap跳舞嗰首老歌
Banner: 我一直以為我同Hulk係兩個唔同既人,但原來我地一齊都記住同一個女人名,Natasha。
雷神:
曾經,我自以為是你的唯一。我以為,你沈實的重量、堅固的軀體、清脆的聲音、通電的觸感,只有我懂。今天,看到你讓他感受你的一切,我才發現,是我變了⋯⋯是我不配獨佔你,對不起。
好癲女 成班痴線佬
DS獨白:(14萬6百零3次⋯⋯喺呢一分鐘,睇住所有人死咗14萬6百零3次。)

IM問:Dr,你睇到乜嘢?

[DS望住IM定格幾秒若有所思,再慢慢微笑合埋眼。]

DS獨白:(原來,我已經毋須再睇,因為我知道下一次一定會成功。)

[DS開返眼、微笑望住IM]

DS:我地贏咗。
IM:點樣贏?
DS:我講咗,就唔會發生。
人地十年拍左22部
王家衛十年就係拍一部,既係第一部,亦係endgame

btw, 佢拍咁多部其實又真係有個Wong Kar wai universe, 主角都係周慕雲
mi2
有幾多部有周慕雲呀
乜都加universe
應該拍緊紐約大戰
當時 有唔少超級英雄出現
其中最傳奇嘅 係着盔甲嘅Ironman
佢當時嘅身份 係一個軍火佬
Endgame,只不過係奇異博士同我開嘅一個玩笑
原來化灰既時候,人人都一樣。
到時你唔好自卑
想睇葉念琛,谷德超,同黃真真版本
梁朝偉係Iron man 金城武or哥哥會係captain
梁家輝做thanos 張學友做雷神
劉青瑕做紅女巫
張曼玉做black widow
張子怡captain marvel
Hulk 黎明
笑撚死
好尷尬
人最大嘅煩惱,就係記性太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞