如果王家衛拍avg4會點

255 回覆
905 Like 14 Dislike
救命,成個post 都係梁朝偉把聲
反到1970既 cap 拎住支皮姆粒子 望住Peggy 做野
內心獨白
Cap:其實要回去到未來並不難。就看現在有等你。
美國隊長:「Bucky,世間所有的相遇,都是久別重逢。」
.鷹眼行入房內準備同山口組開拖前,一邊拔劍一邊自言自語:
好多年之後,我多咗個綽號叫做浪人,任何人都可以變得狠毒,只要你試過冇咗最珍惜嘅人。我唔會介意他人點睇我,我只不過唔想別人比我更開心。

.BW 跳出去之前同鷹眼講人生最後一句:
我在最好的時候碰到你,是我的運氣,可惜我沒時間了,再見
說罷在鷹眼懷中跳崖而下

.Thanos 擔住口煙慢慢由甲板行落飛船:
世間所有的相遇,都是久別重逢

踩熄口煙後繼道:
寧可一思進,莫在一思停。現在的我,只能進,不能停。
鷹眼在湖中緩緩醒來,啓動傳送,在湖中消失(超遠景,一鏡過,focus湖上面嘅漣漪,鷹眼得粒黑點咁細)
鷹眼跌倒在傳送平台(鏡頭快速一轉)鷹眼倒坐角落,抬頭呆望,心中暗想:如果心靈寶石需要一個居所的話,我希望是我的懷裡。而愛,永遠藏在你的懷裡。
王晶拍既話應該點都會加場女角被污辱戲,例如red skull會要同黑寡婦上床先會話粒石點攞
人世間所有的相遇,都是久別重逢。
點解只係一瞬間,就好似過左五年咁漫長?
我唔知,我淨係知道,係呢一刻,我攬住你
高質
呢個po有以前舊登嘅感覺
真無限之戰~
Tony同carter死左之後。某一日,pepper去餐廳食食下麵見到captain,然後上左captain架電單車。
Benedict 會左旁白
呢個post都夠料拍套出嚟
因為班小朋友唔睇王家衛
全部點覆都自帶bgm, 燒煙聲, 秒針既Tick tick聲
美隊搵Tony出山途中獨白,梁朝偉腔:
「見住巴奇消失之後,
我以為會消失埋一份,
當我打算合埋眼諗住Peggy Carter咁等住變灰,
點知合埋眼浮現嘅面孔竟然係你...」
一套10年,22套咪成2個世紀
im 撻手指前一定要有內心對白

內心讀白:5年之前 Dr Strange同我講過 我地只有140萬分之1既機會會贏 我唔知呢個機率究竟有幾細 我淨係知一生人總要面對一d大抉擇 或者我人生中最大既抉擇 就係呢一刻

鏡頭一轉 撻手指 i am iron man
然後全劇完 唔講結果到底邊面贏
仲差小小嘢喎師兄
Cap (旁白) 那些消逝了的歲月,仿佛隔著一塊積著灰塵的玻璃看得到,抓不著… 他一直在懷念著過去的一切,如果他能沖破那塊積著灰塵的玻璃,他會走回早已消逝的歲月。

Thor (旁白) 一個人受了挫折,或多或少會找個借口來掩飾自己。
Tony同ca 淨着住條白色底褲係床度互摷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞