如果王家衛拍avg4會點

255 回覆
905 Like 14 Dislike
死, 我一直都對佢好恐懼, 但係2023年既呢一刻, 喺thanos面前, 我淨係得一個機會, 而喺呢一刻, 我已經覺得死唔可怕, 喺呢一分呢一秒, 大家都會記住我既犧牲
如果 我有多粒寶石,你 會唔會跟我走
Ironman:睇黎你嘅年紀都應該四十出頭,呢四十幾年黎,有d事你唔想再提,又或者你唔想再見。因為佢做過d對你唔住嘅事(消滅一半人口),又或者你諗過殺左佢。不過你唔敢,又或者你覺得唔值得。我有個朋友(雷神)佢武功非常好,不過佢最近生活有d困難(狂飲酒),只要你比少少銀兩佢,佢就可以幫你殺左嗰個人,即管考慮下。
美國隊長隔著玻璃窗靜靜看著愛人,徐徐地燃點著香煙,站在角落,心中暗想:世間最痛苦的事莫過於等待,我不知道她等了我多久,我一直以為我不會再有機會見到她,突然間,我不知道該怎麼開口,不知道怎麼講第一句話,告訴她,我真的很愛她。
ironman: 有外星大軍 高科技武器有乜用呀,跟啲咁嘅大佬,吔屎啦你
可唔可以唔抄以往嘅電影
試下幻想啲王家衛真係會度嘅內心獨白?

想睇美隊嘅
Thanos:十五日,晴,有風
地官降下定人間善惡,有血光,忌遠行,宜誦經解災
(啪手指)
cap:沒事嘅時候我總係望向墳場,我清楚記得嗰到有個女人等緊我
Falcon:其實他不是沒有來,只是走錯了時間。我們大家都在加州,只不過我們之間相差了49年,現在他那邊是1970。不知道今天晚上8點,他會不會記得約了我呢?
通常拎咗寶石望都唔望嘅人,佢地嘅好快就會洗哂
但thanos數得好仔細
所有寶石都係潮濕嘅
當我終於還哂啲石,諗住離開1970既時候, 我突然間諗起peggy,我覺得好難過,我始終認為,陀錶入面張相,應該係我地兩個人。
Thanos:乜轉左架部都唔通知聲阿 tony 哥

stark: 你知唔知呢度打幾大阿?
thanos: 係咪唔受我玩先
stark: 嘩!乜攞啲寶石黎孝敬我阿,我怕會折墮阿
thanos: 你阿都墮到盡啦,日日食長齋生仔都唔方有屎忽

captain:靚仔!你講咩阿!
thanos: 咩阿!

stark: Er..人地攞啲石出黎搏,俾人威返幾日囉,下話,烕霸哥
鷹眼:Natasha, 不如我地重頭黎過
最尾一幕係狼人攞風筒吹頭
得一個鏡頭,但無再有交待之後點亦無下集
可能有吳鎮宇皇妃超人出現!
做乜姐
Thanos:該辦的事,天打雷劈也得辦。

真係有喎
岩吖大半集耕田撚雀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞