【PC/XBOX/PS】Division 2 全境封鎖 2 討論區 【9】

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
步槍同射手步槍都有連射
通常射速高啲嘅都可以連射
一開始問除左復仇女神有乜紅武好用 你就好醒咁話有冇用睇你用咩槍 狙就配無情 跟住就吹自己m1a點點點 再吹到變咗無復仇又高傷又單發狙......
唔怪得早輪咁多傻仔玩雙狙啦
我好懷疑打2代既玩家入面有幾多係真係玩過1代多過半年

回返樓樓上
今次2代其實係跟返現實世界既設定
特登將「RIFLE」(步槍)呢個槍類分返開3種

第一種係突擊步槍(Assault Rifle)
字面上睇係打中近距離專用 特點係高射速之餘亦都可以俾使用者因應唔用作戰場地而用上其他開火模式
包括三連發同埋單發(但係game入面好似冇得改
今次2代主要係用一堆由後二戰時代直到依家主力AR
好似係F2000,AK-M,TAR-21,G36C等等
所以呢種槍近戰準又痛 但係一拉遠又會好雞肋

第二種就係射手步槍(Marksman Rifle)
就係所指M1A CQB,MK17,SVD呢類中遠距離殺敵用既槍 只有半自動既射擊模式或者3連發
個支雞肋到仆街既M16 都唔知有咩用
佢地作為一種中遠程支援用既步槍既講
精確度無疑係俾AR高出好多
但係作地普遍有個問題就係連續開槍時
(你狂撳個滑鼠左鍵個陣
支槍就會因為個後座力而彈道四圍飛
至於有啲人點解用marksman rifle用到好似AR咁既?
因為佢地只係用滑鼠去壓槍
令到支槍可以幾乎槍槍都打同一個點
同埋2代既配件雖然大砍左一刀
但係個加成都仲係度
所以咪可以槍槍都打同一個點囉

至於最後就係狙擊步槍(Sniper Rifle)
呢個係我比較憎恨既一種步槍
因為game入面好多傻仔用狙加高陪鏡都仲要打唔中
人地用狙加支低陪都可以打到槍槍爆頭
呢類既步槍本身係講緊遠至超遠距離之下用黎擊殺敵人甚至乎係反物質用例如用.50 BMG狙槍係可以一槍打爆架薄甲既車或者係牆後既人
所以呢類既槍到神人手上唔裝鏡都可以殺人
到廢柴手上就係浪費

所以marksman其實係可以用撳爛滑鼠黎做返一個好似全自動既效果
不過你俾我 我寧願打慢少少 換返個精準度仲好啦
完啦好嘛
事實上冇復仇女神真係咁
係我講得唔好
sniper rifle我覺得最好用係8倍鏡
但8倍鏡最撚on9就係個紅圈

而marksman rifle(rifle)其實好地地裝個3.4倍鏡配埋復仇女神就可以不斷輸出
想準d就被動技果到用返15%準確度就好好多
當然係配件到入手都得
睇過YouTube... 好過而家果套... 以前D3,浪人, 火佬配已成歷史
射手步最大問題唔夠彈藥... 打油站據點成日遇到行街npc... 突步加LMG爽d... 射步打密封點懸賞我就會用
隻驚射手步槍係指狙擊步槍

m1a,mk17果d淨係叫步槍

唔好撚拎錯加成
好過宜家果套 都係既
其實係金裝技太強大 又可雙技 又夠實用
睇死將來都冇咩創意裝可出
射手步最大問題唔夠彈藥... 打油站據點成日遇到行街npc... 突步加LMG爽d... 射步打密封點懸賞我就會用

玩開單發配合埋精準個回彈技冇缺彈問題
當練下點槍槍爆頭
[有少少懶] 其實上網有冇live寫ranking係咩場 想見岩先入game
錯po
其實PS4玩家有幾多個用狙, 難瞄到痴線, D怪又保特咁亂走
我解功勳20次爆頭都想死
其實係因為支三不像既M16先搞到其他SA唔可以用返個正名
射手步槍
結果就就要搞到狙槍好似降曬格咁
叫咩射手步槍
狙擊槍就狙擊槍
射手步槍就射手步槍
一個要拉一下bolt action先上到彈
一個就咁樣上彈拉雞就可以射射射

所以話呢間野
想搞現實啲又唔跟足曬
想分類好啲又變三不像

可憐堆射手步槍被逼同支冇撚用既M16係埋同一個類別當中了
輕推求教
一個用彈量下降換傷同時間多左幾飛
一個同高射速換傷
俾我我會用後者再加長彈夾加多10飛再加多少少傷
不過最後其實好睇你套裝係玩咩
我都會後者
高傷d 又射快d
M16同93R都係on99
比你堆滿穩定度把野都起馬叫玩得
但d傷害加成低到痴線
3連爆頭都追唔到其他槍
93R係1代我有用過
其實係可以一戰
但係2代就又被佢搞到三不像
M16仲好笑
有A4唔用係都要出A2
個三連發廢到一個點係我執到就直接拆
D50可以去邊打?打左幾都唔見

上網睇啲人話跟順序4個主任打有設計圖

打鳩完都冇
幾日
咁你有冇打到零件
我打哂啲奇特零件,就係差把d50先整到把奇特手槍
樓上就有人打左成座山既D50返黎
巴打你就一把都冇
都話呢隻game好撚讀心 黑起上黎真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞