【PC/XBOX/PS】Division 2 全境封鎖 2 討論區 【9】

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
要求8個電競,其中一個派膠即re
點樣令個死肥仔唔好衝去打炮塔??
咩模式來
完全係虐待玩家
d怪淨係識碌埋來扑你
個肥仔仲可以跑得快過你
真係即棄,唔使諗
Raid -3
呢到有無Raid約戰Gp可以入?
定係係到搵人打?
所以destiny1同2咪收咗皮囉
最慘扣完佢件甲 轉頭就回滿
又可以棄GAME啦
扣咗佢5分1甲
轉過頭又回滿
已經難搵人仲要咁難打根本趕客
唔知開口埋口crying baby果條高手過左raid未
仲有冇HK公會收人, 我同另一個FRIEND, GS 498/499 想JOIN 黎打RAID
揾8個職業級打都打唔到啦
d怪又衝來衝去,唔用mouse打點射中頭
又補甲又免疫,想點ubi自己d人點玩
留名等睇話Raid係咁玩
係你地班Crying baby唔識玩有又屌無又屌
出左raid之後真係唔想玩,諗住叫做有d目標可以做,但太難 難在係本身每一關都好難 + 儲到8個都識打既人,唔打raid打返之前果d任又覺得悶,變左個gap太大,一係就繼續不斷試(但9成都係徒時間 虛度光陰) , 一係棄game
無錯
唔打raid就係不斷loop舊野
本身大家Loop副本刷到悶
好多人都期待緊八人本可以有返樂趣
結果眼高手低,開始趕走緊唔少人
Ubi毛病又開始發作,想教玩家用佢方式黎玩遊戲
而唔係做一隻大部份玩家想玩嘅遊戲
所謂聽取玩家意見吸收經驗都係得啖笑
想睇ubi班仆街玩, 跟住笑鳩佢地
好撚難打, 最勁都係打到肥佬一甲
打得順既8人戰隊都要打5個幾鍾 你打埋我個份啦
咁冇野玩目標只係挑戰肥仔, 但不自量力
https://ref.gamer.com.tw/redir.php?url=https%3A%2F%2Fforums.ubi.com%2Fshowthread.php%2F2055383-Operation-Dark-Hours-matchmaking

佢地禽日都有出文解釋點解暫時唔放配對系統嘅
講白啲佢地係未做好未搵到佢地認為嘅解決方法
所以要組隊呀?去Ubi個Discord群組搵人組隊啦
恭喜Ubi成功做一隻大部分人組唔到,組到都九成過唔到任嘅超M任務
其實隻game一直俾我感覺唔hardcore先吸引到我,第一代都係咁

所以我對佢d標準好低,平衡差,多bug,pvp機制缺乏公平性,好多人屌到拆天既野我都唔care,因為佢都唔hardcore,冇乜技術要求,裝備肯打就有,pve易玩鳩打鳩配ok

但佢個raid,似足wow果d 25人英雄副本咁,裝備要頂要配得好,技術意識一樣都唔可以缺少,事前工夫要做足,要首殺仲要搭少少運氣成份

講真,我要打咁hardcore既 game唔會簡你,wow我都帶過server首殺英雄hlk團,但係一隻可以咁hardcore,令到玩家咁認真,咁全身心投放既game,佢d配套必然係好足夠至得,人氣要夠高,玩家要夠多,能夠容納唔同理念既玩家既遊戲機制,即係優閒玩家,核心玩家都要有樂趣既內容,然後要有好既過渡關,引導d優閒玩家越來越勁,培養,馴養到一班唔打raid既人開始接觸,最後你個社交系統要夠全面至得架,屌你老味個戰隊系統,溝通都未做得好,玩家人口基數,全世界多國語言加埋都未夠人地一個台服/泡服多,成隻gamr本身由易打突然變左要拓荒拓到天荒地老之餘仲要好多人一齊拓,根本唔明人地買你隻game大把人都係貪你可以鳩打,hea打

點解個暗區咁柒,先手必勝,人多贏九成,必需配暗區裝都會有人玩啊,點解d人隨機配對配到地雷都係笑下算,點解你咁樣大nerf d裝一夜間變垃圾都冇心告柒你啊,因為你可以鳩打,玩家容忍度先會咁高丫麻
要依賴社交平台去組隊至有得拓荒,已經唔係要拓荒既問題令人卻步,而係隻game個社交系統唔足以俾玩家易於組合起志同道合既人,靠隻game個社交能力做唔到組隊系統呢樣野
人地整到raid既 mmo,隨機配對時好易加好友,睇配裝,仲會有留底,有專屬既頻道俾人組隊交流溝通,公會/戰隊系統容易俾人深入交流,約時間,就咁可以響頻道slow裝備,物品,share連結,複製/公告文本,呢d睇落好基本,但要有呢d功能,先至好叫玩家自己組好隊唔好靠配對啦,咁易搵到8條友可以不斷同你交流裝備攻略心得日日同樣時間上幾粒鐘拓荒咩,人地一個10人raid,我會整到20個人左右,25人raid,一個團講緊35人至40人
仲有冇PC 版 HK公會收人, 我同另一個FRIEND, GS 498/499 想JOIN 黎打RAID
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞