而家d香港人真係以為住私樓就係大晒

657 回覆
3843 Like 101 Dislike
我覺得呎價嘅比較好似都關樓齡事

新樓同新樓比

十年樓齡嘅就同返大約十年樓齡嘅比

你唔會話搵西半山50年樓齡嘅同新界新樓比跟住話新樓呎價高啲高級啲
香港人鐘意睇人仆街,理撚得你
你都痴線 比撚左管理費嫁 你唔撚開請你做咩?
唔關返幾耐事 本份黎
屌 好似以前黑奴年代咁 係咪覺得自己好撚高級 同工人一齊搭會沾污佢個人 呢d自以為高貴既人好嘔心
如果真係大陸喱嘅話 我相信你阿爸會直接送咗入院 而唔係畀人投訴咁簡單
其實你知唔知依家新樓每呎管理費幾錢 仲要有會所 依家舊樓都要成千管理費啦 同埋炒人同留人都係管理公司嘅決定 間管理公司係要自我審查咁嚴重都冇計 投訴都正常啦係睇下合唔合理啫 唔通每個月出糧有成兩皮嘢都唔使做咩
我住私樓見好多人對 保安都好nice
推比青衣d on9中產
唔好再分化香港人
請槍口一致對外
其實住yoho有咩咁把炮
你樓下就係西鐵咁又點

諗下自己要等幾多班先上到車好過啦
黎緊仲有個洪水橋站呀
弱撚智
一陣阿豬阿狗都開門俾佢
班業主咪又係嘈
屌9我玩罵啲冇問題,但唔該以事論事
唔係要做個行先會好似你所講既咁激動,有多少少同理心同睇埋長文後理 個世界都可以好美好

九龍求其一間居屋都貴你個百萬
有你依種思想未比人炒左囉 唔識問?
本身yoho都只係大西北威
我都同意好多市區樓貴過yoho 高級過yoho

但你呢個例子都算肉酸
唔係做對比呎價

係做屋苑對比

因為上邊講YOHO呢啲質素咩咩咩

咁三百幾呎都係住客姐
Yoho?元朗果個?

咁嘅垃圾屋都算私樓唔好影衰晒
一樣,問我送去邊層
試下申請資助買癌症藥物得唔得?聖雅各醫管局都有架。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞