[A/I/PC] 爐石戰記討論區#47

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
炸彈戰帶877做乜9⋯⋯
334大象呢 112 拉衝刺呢
E家就咁炸彈戰 唔放其他好似根本打唔嬴

加上E 2場根本前期打爆 對面後期右手打嬴我 唔關前期時
我本來有合E 2張 但真係分別不大

#3 炸彈戰
踏上唔洗帶 炸彈戰用唔著
大象好緊要 塞兩個炸彈
第一場起手留踏上 已經有問題
踏上唔帶 同自殺有咩分別 撞快攻含for sure

btw我都唔記得左點解個場起手我會留踏上
T9 發現 唔會簡625
會去簡738
T10 8張牌奧米加
爆走左一張牌
連敗就抖下先啦
心態崩晒 少少唔順唔好彩又躁底
心急又易打錯牌
爐石就係咁每一局都有一邊係輸果個
比賽選手盡量打出最好嘅play有時都會輸rng
又未到月尾
等心情平穩d睇開d再返黎打啦
replay係咪睇唔到爆左咩牌
t3上苦痛 t4仲唔清手牌防人地投彈
起手留踏上征途唔係配苦痛既話留黎完全無用
第一次discover點解拎6唔拎7?

後面太長無睇落去 但係頭10turn已經有好多打得奇怪既地方
第2場 又係打戰
唔知點解唔帶哈里
起手 留877 唔知做乜
T4 應該係踏上解 唔係上23刀解
玩勁deck弱智都上到傳
咁上唔到既叫乜?
唔該巴打
T9發現 做乜簡315
明明就要簡738
內戰前面真係唔重要 ,你直接skip去後面 血多佢一倍 但都可以右手打爆你
無錢合哈理 留877係驚對面有帶機械人拉佢出來,反正內戰前期根本唔會打得死我

btw 試過用機械人拉左對面隻877出來 所以先咁留
巴打你覺得叫乜好
因為想場面多d怪,同埋知對面一定會有445
你呢套唔係控戰 係炸彈戰
T26 後期 我都唔知點解你係雙盾格
而唔係鬥 有445 都唔會係簡315
打戰士點會打場面 更加唔好提315 可以比咩場面你
445解625 可以生多隻223出來唔好咩

同埋唔鬥,係因為我唔知對面有咩大牌大怪,反正我有3隻111 對面場攻又唔高 我緊係防得就防 對面如果有防指控怪,我又無鬥 咁我咪含撚for sure
就算唔鬥 都唔會去走雙盾格
同埋有斬殺 係手 有乜好留
咪講左防指控怪 就算當佢無 我解得今round 下round解唔到咪又係含

雙盾格回10 抽2張 又可以留鬥 點到雙嬴 後期我一日鬥係手,優勢點都大過對面 但係最後對面抽bomb 咁岩又有2張6傷 真係邊夠佢玩
回10 抽2張 拖自己節奏
回10但對面場面淨5 即回得5血
4+3+天生技就可以
反正我最後死都係死係對面右手 點有得嬴

我覺得我咁既打法比較保守 如果對面唔係2張6傷 係手下既話 我根本唔會輸
咁有乜好討論 前期擺明打錯
又話睇後期 輸左就話一定贏唔到
邊有打錯姐 你最多咪話我打得淆底 就算打多次,我都係一樣會留鬥
其實玩得戰就係要仔細 每一個錯少少嘅決定就將自己推向雪球嘅另一面
到最尾再輸人地右手又點會進步到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞