[A/I/PC] 爐石戰記討論區#47

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
呢套牌時間耐左既玩家自然會抽到
我想表達果日我專登組秘密獵果陣, 都未被開發可以屈賊
跟住我十幾場遇唔到賊
點知過幾日, 今時今日就通左天, 仲要我果陣專登捉賊就對唔到賊, 家陣通左天再捉賊, 遇到既賊都根本難打左, 有曬預備會撞到秘獵, 爐石真係好ON9
想問80金互刷係咩黎? 利申:新手
唔該晒
格食格....有幾出奇, 你又唔係唯一一個諗到
黎黎去去都係咁架啦
Aggro Control Mid-range Zoo
有D QUEST 同好友對戰, 雙方都會有80G
通常都係等雙方都有果陣, 大家一齊打 (2場), 咁就相當於每人都各賺160G
### 自訂法師3
# 職業:法師
# 規則:標準
# 巨龍年
#
# 2x (0) 喚醒元素
# 2x (1) 冰霜射線
# 2x (1) 鏡像
# 2x (1) 魔術戲法
# 1x (2) 卡德加
# 2x (2) 巫士的學徒
# 2x (2) 法力颶風
# 2x (2) 酸性沼澤軟泥怪
# 2x (3) 冰霜新星
# 2x (3) 咒術師的呼喚
# 2x (3) 秘法智力
# 1x (4) 厄運烏鴉
# 1x (5) 哈里遜·瓊斯
# 1x (5) 齊里亞斯
# 1x (6) 凱恩·血蹄
# 1x (7) 竊魂者阿薩琳娜
# 2x (10) 海巨人
# 2x (12) 山嶺巨人
#
AAECAf0EBqQDkAea7gLC8wKggAOWmgMM0wGrBMsE5gSKB+EHvAjIhwODlgOfmwPimwP/nQMA
#
早兩日 韓仔玩呼喚法上亞服#1
抄左黎玩過 覺得幾有趣
但我玩左兩日 都一直係100名左右徘徊
上極上唔到前百
阿薩琳娜 想用黎打CONTROL?
### 機神
# 職業:戰士
# 巨龍年
#
# 2x (0) 心靈之怒
# 1x (1) 城鎮通報員
# 2x (1) 恆金單輪機器人
# 1x (1) 旋風斬
# 2x (1) 盾牌猛擊
# 2x (2) 斬殺
# 1x (2) 武器研究計畫
# 1x (2) 猛擊
# 2x (2) 踏上征途
# 2x (3) 盾牌格擋
# 1x (3) 苦痛侍僧
# 2x (4) 民兵指揮官
# 2x (5) 拋彈機器人
# 1x (5) 超級對撞器
# 2x (5) 鬥毆
# 1x (7) 瘋狂天才爆爆博士
# 1x (9) 爆爆飛船
# 1x (9) 瑪里苟斯
# 1x (10) 機神克蘇恩
#
AAECAQcMtAP8BJAHsgj7DJ3wAvT1Arj2ApL4Ao77AvH7AqCAAwkWS6IEkQb/B5vzAtH1Ap77ArP8AgA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
### 機神
# 巨龍年
#
# 2x (0) 心靈之怒
# 1x (1) 旋風斬
# 2x (2) 斬殺
# 1x (2) 猛擊
# 2x (5) 鬥毆
# 1x (9) 爆爆飛船
# 1x (9) 瑪里苟斯
#
AAECAQcMtAP8BJAHsgj7DJ3wAvT1Arj2ApL4Ao77AvH7AqCAAwkWS6IEkQb/B5vzAtH1Ap77ArP8AgA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
5cost把武器可以換做奧米加毀滅者
打雙巨人法師係比較難打,如果多呢類法師,就轉deck了
我由爐石一出玩到以加都未抽中過藍龍 我堅持無合過

Btw 爆爆飛船好似作用唔大?
要爆爆飛船先可以拉藍龍+機蘇出黎otk
機神戰就有用 有先可以空場otk
仲有打唔需要otk對局
可以直接跳三隻怪出黎站場加解場
https://www.youtube.com/watch?v=LCMKVlwUz-M

要打到呢d level, 有rng都要有埋隻手先得
無飛船 唔一定輸, 但係少個手段贏.
無爆爆飛船玩番控戰咪算
無左套otk仲用機神做咩
藍龍基本上版版都會有職用到
係,藍龍係真強勢左好多季
其實無爆爆飛船都可以玩另外一套機神戰,等陣我放上黎

利申:機神戰唔係話穩贏,亦無話係最強ge deck,但我想玩戰士,又唔想慢慢磨40,50張牌,先用機神戰
降cost+盾牌猛擊果套?
係啊
212再加232將 212掉返上手
### 機神
# 巨龍年
#
# 1x (0) 心靈之怒
# 2x (2) 導電機器人
# 1x (2) 年輕的釀酒大師
# 2x (2) 斬殺
# 1x (2) 猛擊
# 1x (3) 巫毒人偶
# 2x (5) 鬥毆
#
AAECAQcMFp8DkAeyCPsMnfACt/EC9PUCkvgCjvsC8fsCoIADCUuiBJEG/web8wLR9QKe+wKz/ALX/gIA
#

呢套就無咁彈性,因為上一套可以藍龍加旋風斬清下場,只要唔爆機神就都有機會贏,但呢套就一定要齊曬2張導電機器人,釀酒大師,機神,心靈之怒同巫毒人偶,呢6張牌都唔可以拎黎解怪

但本身個套機神戰雖然貴d,但彈性真係高好多
同埋呢,爆爆飛船個套,心靈之火,旋風斬都可以拎黎解怪
但呢套就唔太可以
仲有呢張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞