[A/I/PC] 爐石戰記討論區#47

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
無計 咁少時間準備
早排又有個比賽token德打唔錯
個個針對token 帶
結果近乎無人帶
Zoo就變破口 邊個zoo先走
就優勢比較大
岩岩睇晒所有人既帶牌 除左Roger外都針對Token
打得Token既牌 或多或少都打Zoo有優勢
Zoo 可以過淨係得內戰 獵 賊 德
但賊應該無人會放出黎
變相Zoo淨係得內戰同獵同德走
獵唔一定捉得到 德近乎無人帶
所以偏向係睇Zoo 內戰
除非係打Roger 佢全走反控
Zoo打佢好帶機會走到
比炸彈炸死
其實唔扣你血淨係解隻48
咪復活唔倒?
幫其他怪或者對面回血黎復活
自己變身打人地大怪扣血再回再變又得
幫對面補都得
仲可以帶晶化師
點解對面早過你疲勞
我帶左一隻877 我早兩turn錯手用左 佢啱啱抽爆deck就投左
月影殺手賊打Zoo 最後一手真係
太心急 明明仲有時間考慮
都無計手上傷害 直接走去解海巨人
明明可以靠水手同軍7 解一隻飛刀同11
賭對面巨人過唔到嘲 收唔到頭反殺
但自己走去打個必死既打法
而家我玩控戰習慣帶埋機神同212 打control deck value deck就留張shield slam 點都有win condition
頭先打到佢無哂甲
打左幾日 係rank2-4浮浮沈沈上唔到去 係唔係我問題一輸就連輸十幾場 手順差到爆 有無人明
復活牧同奶德打邊個贏

揀邊張
卡左好耐了 用賊連續打左6場戰士 都係差少少傷先收到頭 最後輸左
一轉牌套就未撞過戰士咁濟
而家應該用控戰最易上到傳? 我見我fd都用呢套上
頭先玩炸彈戰,對面25血有25張牌
比我連爆4張炸彈 最後佢自己投埋
無人睇比賽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞