【氣象】(2019年4月下旬)旬初仍有雷雨;隨著高空反氣旋增強,天氣炎熱及轉晴;旬末驟雨增多

599 回覆
11 Like 9 Dislike
鬼佬睇完黑人問號
你係咪閱讀能力有問題,句嘢邊一忽可以得出「唔buy 垃圾大交合d 大包圍預測就代表係支那人」依個結論?

你就真係神邏輯啦,入嚟咁耐打足稻草人咁耐,又話咩幫大交合含,尋日預報錯到咁,依到一樣照屌,幾時幫佢含?

叫你比意見應該點報又一直迴避唔答,唔答完又繼續屈人幫大交合含,依啲就係你所謂嘅邏輯
有人話玩forum 最柒就係潛水
見過就要buy 垃圾大交合既大包圍預測?
大交合連邊區有雨都預測唔到啦
支那南方台都係大包圍啦

今日例子

深圳台
陰天有雷陣雨局部可達大雨到暴雨伴有短時強降水和雷雨大風

珠海台
陰天到多雲部分時間有陽光午後有幾陣雷雨

廣州台
多雲間晴
咁你認為要點報太陽雨呢? 比個機會你馬後炮
狂風應該無啦,今日無尋日咁既颮線,
雷暴機會都炆d,沿岸都無強既抬升,
但係香港東面都有零碎既細雨區抬升,
轉左偏南風同尋日唔同

或者下午有d機會有雨?亦可能無
但點都應該無前兩日咁大既
咁你答未啊?

人地例舉出實際的確係有咁嘅天氣例子,證明咁報係有合理性,你就繼續屈人話咁樣就係撐大交合,無視實際天氣的確係咁

咁依家咪問你高見,應該點報,又繼續迴避繼續屈人繼續打稻草人
有 d 機會有雨亦可能無
12 碼一係入一係唔入
屌依家好天到傻,希望聽日好天啦
降雨率30-40%全世界都咁報架啦
呢款天氣支持到有雨區抬升,
但確實邊點中係無路捉既
幾點至幾點有太陽,幾點至幾點有雨
咁樣已經好過一句statement 話有太陽又有雨啦
咁你不如話我唔知算啦
人地話一係落一係唔落呀
你覺得可以凖成咁?你估控制天氣咩
唔識就問,呢種預報算唔算大包圍

八 月 二 十 二 日 ( 星 期 二 )
風 : 西 至 西 北 風 3 級 。
天 氣 : 初 時 大 致 天 晴 及 酷 熱 , 部 分 地 區 有 煙 霞 。 漸
轉 多 雲 , 有 幾 陣 驟 雨 及 雷 暴 。
氣 溫 : 28 至 34 度 。
相 對 濕 度 : 百 分 之 65 至 95 。
下, 人地日本估到幾點落雨
今日天氣報告 : 晴天陰天雨天
咁姐係你覺得係大包圍定唔係大包圍
咁今日係晴天陰天定雨天, 三個我比你揀兩個答案啦
今日我覺得唔會落
好,你而家可以答我呢種預報係大包圍定唔係大包圍未,兩個答案揀一個就得
天文台話會落 wo
咁依家係信你定信天文台
咁係咪天文台垃圾過你?
呢度d 氣象撚話日本都唔準㗎
答咗我先,呢種預報係大包圍定唔係大包圍,二揀一問題應該唔難答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞