【氣象】(2019年4月下旬)旬初仍有雷雨;隨著高空反氣旋增強,天氣炎熱及轉晴;旬末驟雨增多

599 回覆
11 Like 9 Dislike
其實唔明點解呢個叫大包圍,夏天太陽雨真係會咁不如話個天大包圍真係又出太陽又落雨
垃圾大交合不撚嬲都買哂大細圍ga la
屌,如果日日都咁報,要個大交合黎做乜鳩?
一路落雨一路出太陽都試過啦
春夏氣象突變難測 狂風雷暴白晝變黑夜
https://today.line.me/HK/article/yPVn2G?utm_source=copyshare
主客和買晒嬴1蚊
又可以升職加人工
如果唔可以好準確咁預測天氣,令市民有所準備,只會整多幾單琴日咁既意外
結論:垃圾大交合難辭其咎
大交合無得輸
預測錯到世界級都會有班氣象撚幫佢含撚
如果你講今次咁係抵死既

但明明果日真係夠大氣不穩定,無副高無其他系統而西南風支配緊,報呢個真係無問題

大致多雲,部分時間有陽光,亦有幾陣驟雨及狂風雷暴。

因為真係會大部份時間都好陽光,但中午過後曬到出熱對流,有雷雨。

咁報直頭準到喊啦,但大家見到呢個預報咪話又大包圍係香港生存咁耐,點解會覺得全日天氣得一樣,同時報太陽同雨就係大包圍,唔係真係個天會咁
咁如果個天真係日日都中午過後曬到出熱對流,有雷暴,其他時間曬死,唔咁報又點報
我覺得佢大包圍報係岩喎嘩屌佢老母
定你地同我地活係唔同既香港,你地果個香港係落雨就全日落,出太陽就全日太陽,全日天氣唔會變化
咁點報太陽雨呀高手

佢尋日錯到喊係一回事,你地眼中果個大包圍係個天真係會咁
即刻有隻氣象撚出黎幫垃圾大交合含撚
又係你個稻草人狙擊手
咁你係咪答唔到我點報香港太陽雨
okok
原來大包圍咁報無問題,咁我睇John’s weather forecast stone 好撚過睇垃圾大交合
死都唔肯答
學CWB咁分番上午下午晚上凌晨(6-12,12-6)出預測咪得,真係要描述更短嘅intervel先加番初時,稍後
例如下午初時上午稍後
下下要一段野講晒全日天氣,梗係炒晒或者變大包圍
問下各位巴打 陣間會唔會有狂風雷暴?
唔知信唔信天文台好
支那北方天氣係穩定d無咁多變化,
無出過去以為天氣全日一樣好正常
唔buy 垃圾大交合d 大包圍預測就代表係支那人,真係神邏輯
大交合好嘢
咁請問你見過太陽雨未,未應該唔係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞