SONY WH-1000XM3(2)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
佢地應該買3M耳塞
我都有睇好多review先去試, 個個都講到戴咗之後幾乎與世隔絕, 自然我個expectation都高d, 唔係咩原唔原理問題, 只係理想與現實的分別
個review又唔係made in Hong Kong
人地個城市安靜咁多
佢係New York鬧市做就岩我地既

都係果幾句
NC係坐飛機地鐵用
隔黎強國大媽大大聲講電話
阿叔開聲睇片呢啲仆街聲整唔走
死心啦
宜家入手會唔會太遲?定等XM4好過?
同問
知唔知new launch schedule 大約係點?
年半就出新野?
戴咗再聽歌真係與世隔絕feel wor豬閪
定係你想要與世長辭feel呀
我覺得要用就買 不過唔急嘅咪等下 應該都係多個bluetooth 5.0
咪就係比你呢d低要求嘅柒頭寫嘅review影響左我囉

人地個技術都唔係做呢d野, 只係過濾低頻雜音, 點又會有與世隔絕feelh呢
條友柒左又唔識,十足廢老咁
乜嘢先叫高要求
睇嚟係你去到而家都未知NC headsets究竟係點運作
就算去到工業用降噪耳機都唔係完全隔絕晒所有環境音 只係盡力喺最大程度上阻隔環境噪音去達致保護聽覺嘅效果 但係都唔會完全隔音 因為同時拾取返週遭環境嘅提示音 e.g: 警號聲 去保障返工友安全 所以1000X~XM3都會有返ambient sound嘅模式去保障返用家日常使用嘅安全
好啦 講返SONY呢隻耳罩 NC嘅功能本意就係過濾背景雜音 從而令用家喺聽音樂有更加immersive嘅體驗 運作原理就係靠個咪收集背景噪音 然後發出相近嘅震動頻率去抵消返嗰啲雜音 所以期望佢去抵消返音樂呢啲波動咁大嘅音頻本身就係錯撚晒嘅
你呢啲柒頭以為戴住就可以乜都聽唔到 不如索性隊穿自己對豬耳好過啦
與世隔絕係我講嘅?
我睇完review自己再去試, 發覺同review講嘅有出入就我豬? 誇大完仲好意思屌我?

唔好撻咩技術問題出黎, 跟本你有誤導人, 比人話你review同真實試有出入就撻d技術出黎, 我同你講review與事實不乎, 你就同我講技術, 柒左咪認囉

我又冇話一定要一粒聲都聽唔到, 係講冇你地review講到咁誇張, 你話隔到70%咪算冇位比人入, 但係你又要講與世隔絕然後又話技術唔係咁樣, 自己打返自己句說話咁on9都有, 誇大誤導完人不特只, 仲連少少評價都接受唔到
睇你言談都知你係嗰啲會信鑽石撚樣水同埋Rainbow吸塵機嗰啲豬閪嚟
好難想像一個正常人會針住與世隔絕呢啲咁虛無飄渺嘅形容詞去計較一件科技產品嘅功能
幫你隔咗九成嘅環境噪音都仲嫌唔夠
定係你真係以為戴咗就乜都聽唔到咁玄幻
所有Tech reviews強調嘅始終係Immersive嘅聆聽體驗
即係開著NC再聽歌 聽覺上得返你自己同首歌 中間冇咗背景噪音嘅干涉
如果咁樣都仲唔算係與世隔絕我都唔知點先算啦
仲有你睇嗰啲評價都唔係我講嘅
而家你咁樣屈晒落我度
睇嚟你個世界真係好細
定係以你嘅理解力處理唔到太多資訊
所以將除咗你以外嘅感受歸納晒喺一個人身上?
你係咪未試過坐巴士
班死港女死大媽大大聲高談闊論
D阿叔開speaker睇埋堆強國閪片
果班含家腸你禮貌要求佢地收爹仲大聲屌翻你轉頭
香港咁多人聲 車horn聲 呢堆聲點做destructive interference?
即係開到首歌大大聲當聽唔到呃自己?
NC就係唔想咁樣咁傷耳姐

正正常常係飛機用咪最好享受囉
安靜環境下咪鬼用NC耳機添呀 好鬼辛苦
嗱 唔好撻Terms呀 一陣啲波台豬閪睇唔明屌鳩你呀
昨日拎上維修中心整 今日拎返
佢話接觸不良
而家nc冇事,但感覺好似右邊好聲過左邊少少
請問喺邊度呀?
請問喺邊度呀?
我都一樣覺得
等等去觀塘廣場買
想問點check 機好
有無咩要注意

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞