[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 3

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
你睇下我寫既頭Post...一早已經係82分鐘
Ghost
robb本身最成熟 又叻仔
算唔算衰多情
jaime真係一個好大蛻變嘅角色
由第一集好黑人憎到依家唔想佢死
天巴仲update過啲外國傳媒
佢冇多情呀佢係專一
政治婚姻本無情
弗雷家d女
推左阿叔去娶個女有鬼用咩

king of the north
但專一既個一段情唔應該有
“I don't want to marry the Frey girl"
應承左會有ghost架
成個家族幾百人

呢個
Ghost
應承左會有ghost架

呢個好好笑
其實都唔算差啲
有睇書嘅話robb打嘅仗佢會描寫得仔細好多
一開頭robb有二萬人打落去, lannister有tywin三萬, jaime萬五
收咗jaime皮之後kevan再起多支二萬五嘅北上
就算robb wins every single battle, 實力差距仍然係大到想像唔到
能夠係北境同獅家分庭抗立點都唔簡單既
捉左jaime都算係有足夠酬碼

冇咩睇書評論唔到書個套
唔好唔記得Lannister仲要招呼Renly同Stannis,夾住係中間其實都好危急
複雜政治關係令到GOT特別好睇
其實呢季一開季
各方有幾多兵力?
好似好耐無提過數字
你誤會咗, 一生未逢敗績, 仲要對手係上咗神枱嘅tywin同kevan, robb可以話係全書最強
只係無論robb幾勁都好,始終都逆轉唔到實力差距,
所以先會就算edmure打贏仗都會因為戰損而對佢發咁大脾氣
同埋先一定要揾the frey, greyjoy, 同renny結盟, 先有機會贏
因為國力上lannister真係可以一挑幾都無問題
介紹返THE NORTH各地點,同埋RULING HOUSE

其實明明UMBER咁近前線, 都唔著緊D
搞到一來一回唔夠時間, 又多左幾百個敵人
KARSTARK又已經撤退
BOLTON已經玩完, BATTLE OF WINTERFELL似乎都合理

話說REED都係照舊隱居...
其實我希望BRAN叫走MEERA係有原因
GREYWATER WATCH一直都係神秘, 地點冇人知
希望果度會係各英雄義士既避難所
HOWLAND REED會出黎
反而PYKE再遠少少, 我諗YARA, EDMUND, ROBIN果陣就會JOIN埋

DEAD ARMY見搵唔到路...直搗KING'S LANDING
CERSEI先死或有其他方式生存
THE MOUNTAIN 變異鬼, 同THE HOUND既對決就係 DEAD VS LIVING
Twyin嗰時最驚係robb突然打去casterly rock, 咁嘅話真係可以引哂全世界去清佢袋, 但好彩嘅係stannis兄弟相殘令house tyrell過檔去jorffery到, 仲要frey加bolton收咗the entire north皮
Lord Reed係唯一一個有份去tower of joy又未死嘅人, 外國都傳緊佢會岀嚟證明jon身世
真心希望電視劇唔會由HOUSE REED就咁算...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞