[Non-Jupas]嶺南大學Offer等待區(1)幾時先派interview

820 回覆
7 Like 17 Dislike

見人收左offer

係咪呢個?
main round最後一日
我都收到,我系early round 報,佢宜家俾左offer我(唔洗in
你邊個stream?
e-business
gpa幾多
3.3X (近3.4)
Conditional/direct offer?
conditional , 要我cGPA keep 到3.3 ,個要求仲高過BU
仲有無其他要求
冇啦
email叫我send身份證係咪有機
想問下有冇人收到translation interview??
收到Cultural Studies interview
想問各位有咩要注意😖

利申 太空cultural studies Year 2... cgpa 3.61
本身好想入bu journalism, 但冇曬反應
如果lingU收都要入... 否則冇書讀

同admission嗰邊講咗7月頭先考ielts
係咪到時冇6都唔洗諗 有冇人試過一路讀一路考返個6反嚟...
Dse eng 2 jor
同學,我cgpa都係3.6X有補IELTS都未收到interview
btw,今曰MSCC Exam加油
我elective冇consumer culture, 上sem讀咗Journalism喇
咁你又報咗其他U咩科,有offer?
我以為你喺MCS
我有報City AIS、MC&CM同CU culture studies,CU我連interview都無,City MC、AIS正路如果你有報都應該會有、CM profiolo ok就有offer~
其實你呢嗰gpa都有唔少選擇 e.g. Edu GHKS or CU gender studies。
反而BU commu 我聽人講唔易入,暫時得一個cgpa爆4嘅fd收到offer,不過本身無咩fd報~
佢好伏,你就算upload 左IELTS 個成績,如果係後補,一定要send返個email俾admin, 唔係佢會當冇收過
我報嗰陣已經有upload IELTS上去
除非佢連我sem 3 transcript都要send email俾admin
btw 我early round報~
大家覺得佢嘅 social science 點架?
報完後悔 浪費咗報名費

利申 rejected offer
我都係early round, 但因為我IELTS 係後補所以先要send, 但我覺得你sem 3個transcript send 埋email 都好,提下佢update個status 可能會有機會將你係個list 到的排名上升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞