[Non-Jupas]嶺南大學Offer等待區(1)幾時先派interview

820 回覆
7 Like 17 Dislike
收到interview 啦
有呀
early round報
同埋三月果陣有填過stream
btw cgpa 4.1
我個fd 3.5都有
唉我同你一樣不過揀act 乜都收唔到
Molamola
Ching 你CGPA 4.1都報Ling U
想知ielts冇6, 有冇機會因爲interview表現好而有得入?
或者喺讀緊期間考返個6.5 畢業requirement返嚟?
下星期就in, 好怕就算俾左conditional offer我
最後都因為冇6,冇得讀。

得返最後一個機會ugc...

有冇溝草巴絲講下
你要去學校拎左offer letter佢再俾code你
唔該Ching
Cultural你預最後應該收得幾個啦
因為本身每年都係收2x人左右,non ju位唔會好多
我上年入senior entry,同我一樣咁入黎嘅數埋應該5隻手指數得哂
利申當時無考ielts 有3322 gpa好似>3.6
ching,你識啲non jupas人有冇喺無interview而有offer?
因為我asso讀cult studies,cgpa>3.6 有IELTS ,但no interview
我同你gpa差唔多 但英文冇3 所以先想問下
有冇人係ielts唔達標 但入到嚟可以俾佢再考
因為其實嚟緊六月我會考 七月又考 touchwood兩次都5.5
咁係咪玩完?
我知道lingU grad要6.5, 咁我想知個情況係點
你打電話去問咪知
正路應該唔得啦
Senior entry?
yup
呢位巴打睇黎俾人呃左唔少喎
拿 以我理解就應該唔得嘅
因為你而家係入u, 因為meet唔到個3322嘅要求,所以要用ilets黎代替,如果連ielts都無真係幫你唔到
至於個畢業要求係你成功入左黎之後再睇嘅,無得話入左黎先再meet個入學要求架嘛
真係咁驚咪prep好黎緊嗰兩次囉
正常一定會in左先有offer嘅 好似未聽過人直接收
就算有人開左學先收到n手offer嘅都係6月左右有interview
想請問下5000蚊留位費係咪交咗就得 洗唔洗特登俾番張單佢睇?
要呀 佢會收翻底個張架
有冇人試過email問有冇offer
會唔會答
有冇巴絲剛剛in完cultural?
已經將自己準備嘅講返出嚟 個女professor好似幾buy
但個男唔知係咪我冇咩望佢 (因為女望我我望返女)
然後見到俾分
每個column最高8 見到有個2左
發生咩事!!!

我得返lingU你最後一間 求下你 我想讀書
問左乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞