仲有冇人用Porter Tokyo 袋?

381 回覆
30 Like 37 Dislike
想買個斜咩袋/袋仔for出街唔係帶好多野
SHOULDER BAG (L) 定IPAD SHOULDER好
呃水吹麻煩比返兩錢肉緊,比我係你就作大 d 吹班阿叔排到去樓梯口丫嘛。
我唔明d大叔點解會睇下眼

如果個周街大叔拎,我情願買過第二牌子算
完全唔覺有大叔拎,返而最近多上班返工嘅人拎就真
Tanker 3way 其實到今時今日重喺幾公廁
最近連London 都多咗人用Porter
反而最近少咗見不死鳥,好似得番香港會用
Supreme 就得黑鬼同班Hypebeast 用,所以唔講
Btw, 班大叔會唔會喺講國語
大家有無d 細細地斜咩袋推介下?
諗住去旅行電話銀包passport 咁

porter 或者其他牌子都ok
me都搵緊
唔覺有大6人用 porter. 佢地口味重好多
利申:尖沙咀返工
水貨賣手?

未見過阿叔咩porter
仿假貨就有(唔係台灣果隻,直頭花園街買果d)
其實假貨好易sport, 個物料完全唔同
唔知點解重咁多人買假
唔一定係阿叔,但香港人就一定係勁鍾意Porter
每一次係旗艦店/Headporter 都一定一定會有好多香港人
Headporter 最誇張,幾乎所有客都係咁滯
大陸人就真係好少
睇咩人用
大隻咩tanker先似藍領
有冇人知邊度仲有得買porter X undercover backpack
想問Porter International 係咪cheap版?
只能叫 台灣品牌
傳說話以前係代理,發現人地冇註冊商標後,就搶左個註冊。
之後打打下官司又和解左。
同Porter Tokyo係冇關係的。
Pre-order 左膳魔師xPorter 水壺
希望買到
有個日本friend 好鐘意porter 但唔知有head porter
可能就喺因為噤head porter 先要收皮
最近買左呢個
出街袋下銀包電話紙巾鎖匙等雜物幾好用
有個fragment x porter既
但好耐無用
Porter 八十年歷史
人地根本無當佢係一個潮流物品看待
用佢係因為佢將款式同質量平衡都好好

幾千年都係食米飯,阿伯阿叔都食緊
係咪又唔想柒又唔食
個人自信要建立係件物品度已經
Porter係回憶黎,中學時期點都有個斜咩袋
而家雖然無乜點用但都有keep
月頭買嘅,勁好襯

https://www.yoshidakaban.com/sp/product/103635.html

諗緊入唔入呢個 真係幾靚
好似隻料仲好過彈道尼龍
不過我硬係覺得佢側面條拉鏈好唔安全
成¥40000 好貴下喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞