[燒錢台] 手袋分享區 (5)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
1/2
但係1如果放散紙
開拉鍊戈陣會唔會好易kick住開唔到
入鋪試下啦
唔該晒~好詳細分析
想買個goyard 手袋 香港邊度平?定要搵代購
係超級難遇
三月尾巡左幾次舖都係得羊皮,最終托朋友係意大利買
不過唔係黑色
絲打覺得balenciage 既包包如何?
留名學野呀...
想買個袋俾女朋友
畢竟咁多年都冇俾過咩佢

佢似睇中CHLOE, Medium Faye Day
唔知絲打點睇?
我舊同事有個羊皮Classic City
佢話啲皮好渣,會甩皮
仲要唔係成日用
我就唔買呢啲潮牌
寧願儲多啲錢一口氣衝Chanel或者Hermes
我覺得《2》同《3》實用性大D

《1》我屋企人有,佢當初都係唸住用細袋時轉用呢個當銀包。幾張卡+少少散紙無問題的,但D紙幣就要對摺再對摺,拎嘅時候唔太方便同埋拉鏈好易拉到D紙幣

《2》同《3》就實用性大D同差不多間格,不過size有別,睇下你平時用嘅細袋有幾細先,個人就比較鐘意《3》,背面個卡位可以放埋八達通

不過最緊要係落鋪睇下實物先,因為要同一間鋪齊哂三個款都有少少難度,仲未計如果要指定色同皮,可以打上hotline check咗邊間shop有先一次過去睇
買咗乜嘢靚色先?
如果買我會建議買classic款,比較襟睇又唔會過時,而家又多咗唔同size可以選擇

當然要睇下你揀乜嘢色同皮。我有幾個綿羊皮,係越用會越軟,個形都會越用越塌,另要小心保存,有一個比較舊保存得唔太好嘅皮變得有D乾同硬;顏色都好緊要,深色無乜大問題,但淺色嘅會慢慢變黃

如果唔揀綿羊皮,可以睇下有無山羊皮,上年專櫃買咗隻深藍山羊皮,手感適中用咗成年都仲好新淨

新款淨係得排字母logo嘅有餘錢可以玩下,簡簡單單價錢又平,當然無咁經典。我有佢隻everyday tote,雖然tote bag好多品牌都有出,但D朋友摸過我呢隻tote都話個皮好軟好舒服,我個人都幾鐘意
正呀!

其實見到荔枝皮已經心心眼喇!不過一揹出街實好引人注目,唔知點解次次見到有人揹鮮色靚手袋都會忍唔住欣賞多幾眼
自爆左添
因為鮮色荔枝皮好少見,至少我係金鐘個頭返工未見過
黑色就有好多
黑色嘅話,行一轉廣東道至少見到10個大大細細size

成日覺得淺色同鮮色袋都需要少少勇氣先買得落手,display當然好吸引人啦,但講到用同保養都有D難度,至少襯衫時已經要花D心思

不過真心靚!
多謝
我就係唔鐘意黑色太公廁所以先買其他色
襯衫方面 買左袋就自然襯到架啦
同埋我唔著牛仔褲所以少樣野擔心
唔該晒絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞