[燒錢台] 手袋分享區 (5)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
就係我啦
但佢正面睇真係好vintage,好靚
又好多人話第一個入手嘅Chanel應該要買cf
我見網上有話herbag平,算入門款
但又好少人會review呢個袋喎
我又冇咁多錢買Kelly,Constance
有無人用drew
我岩岩係英國官網買左個herbag
自己中意咪得囉 又唔係人地用
如果買完個袋耿耿於懷就會好快唔中意佢
用drew唔著得吊帶同露膊衫
條鍊會整到膊頭勁痛
初初買個時著左露膊衫用呢個袋
出左半日街 條鍊印到膊頭勁大條痕 又紅又痛....
同埋佢個扣勁易花 個袋而家拎黎粗用算
同意,著off shoulder或吊帶背心我都唔會拎drew。同埋唔可以放太重野,唔係條鍊整到膊頭痛。行路金屬鏈會有聲...

不過款靚嘅又易襯
手袋好個人架喎,有無打探過女友中意咩款咩牌子嘅袋,買左女友唔like會好慘
揹drew nano size全日都會覺得膊頭痛
但都keep住粗用
herbag都要2萬頭好似?不如儲多少少錢買全皮gp 都幾低調實用 2萬買canvas袋我覺得曬咗筆錢
買左真係冇後悔過⋯個款會年輕過CF, 自己個樣冇女人味,拎住cf會覺得自己扮大人。 真係一流
Phillip lim 我仲要怕細size唔夠用買了個中size,重到hi hi
呢個袋真心靚,有DD似coco handle但感覺再復古D,入面個風琴設計我反而鐘意

可惜中size睇落大但入面間隔原來好細,連長銀包都放唔落,所以最後冇入手,入咗其他款

但呢個袋係靚的,而且冇CF咁成熟,CF只要有相熟嘅SA幫手不難入手,但季節款一過咗就冇,如果鐘意買咗嘅唔需要後悔~
條鏈真係唔著得背心 試過除左有印
我個仲要係淺粉色 一定要著返淺色衫
但個款真係好靚又斯文
用家review 一下先
個袋其實唔係裝到好多野
我平時都係cardholder 唇膏 粉餅 紙巾 鎖鏈就算
一黎下面係帆布 放得多野會無左個袋型
(所以我買左袋中袋)
二黎一落雨就唔敢用 好驚整濕
我買左berline canvas個款,不過我諗落雨都係唔會用
但gp根本係完全唔同style既袋黎
我諗緊賤唔賤放左個phillip lim
就係覺得好靚
諗住買個可以粗用 日日用
但有時咩啲野會重重地
決定唔到
我係small,放到長銀包我都成日用
背心唔得×2,會痛死,我都係淺粉,襯淺色一流
照買(魔鬼mode),裝重野就用第二個袋
係啊 但係我覺得買canvas唔抵(師奶心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞