智商 (150)

1001 回覆
43 Like 18 Dislike
咁如果有架載住500人嘅客飛,機師化咗灰,一半乘客都化灰,咁其餘冇化灰果250位乘客應唔應該死
[url]Endgame算唔算影史最大嘅熱潮?
http://lih.kg/hpcAqmX
#108 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
咁佢之前人手清一半人都一定唔小心殺多左
(Almost) perfectly balanced
之前殺左一半嗰啲再少一半
所以其實唔止死一半
仲有高速行駛中嘅巴士、鐵路
慘撚過化灰
做做吓手術個醫生死咗
btw 聽Stan Lee吹水啲watcher會唔會又少一半?
神級物種又會唔會化灰
DC又贏
又要攻日失敗了
罵cm同bp班人都係keyboard fighter嚟嘅啫,你睇下佢哋HK票房咁高

同埋一其實我覺得出一兩套niche or少人識嘅嘢(e.g. She-Hulk, Gwenpool, etc.)嚟平行下(好似GOTG咁)都好,全部都係feature popular character嘅大片都會幾悶下
不過講真Endgame係日本應該真係唔會太紅,前有柯南後有比卡超
補充,original six會退下火線
但我相信rdj幾年後會以光明會身份客串
已經夠j 死人

CM同BP個票房已經顯示佢地fan base夠頂
雖然超越唔到三巨頭,但其實可以擔大旗
香港嗰套狹窄審美觀唔足以公平value佢地

AVG旗下英雄減產,MCU Xmen補位
觀眾唔會覺得MCU減速減退
市場都未見下坡跡象,狗先會用end game黎講
大事件應該用返同級大事件比較
個人電影同個人電影比較
只要DS2 BP2 CM2 Spidy2 keep住8-10億根本冇下坡過
罵cm同bp班人都係keyboard fighter嚟嘅啫,你睇下佢哋HK票房咁高

同埋一其實我覺得出一兩套niche or少人識嘅嘢(e.g. She-Hulk, Gwenpool, etc.)嚟平下(好似GOTG咁)都好,全部都係feature popular character嘅大片都會幾悶下

琴晚去戲院睇Shazam 除左睇到A4 trailer 2
仲有呢套野個trailer
Chimerica

https://youtu.be/Nu151h0JvEw

Description
A photojournalist travels to China in the hope of discovering the truth behind his photograph and restoring his reputation after he is accused of digitally manipulating a photograph.
Network: Channel 4
Number of episodes: 4

六四擋坦克相
個名臭左就發爛渣

Hawkeye同Antman好慘
呢隻唔夠KK佢地有娛樂性
呢個駁人駁得太廢
想扮哂有正當理由做假膠
唔似廢中k係真心膠精神分裂
上氣
講真cm都唔係好女權 第二主角係男人
又真係冇成日吹奏乜乜女人先做到
ca1都講cap俾人欺凌 睇低又唔俾佢去幫國家打杖要做小丑
唔通ca1講瘦撚權咩
上次A3輸咗比已上映三個星期嘅柯南
出咗之後罵cm同bp班人會有咩反應呢
依家啲戲有女人做主角
就被標籤為女權喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞