[互動故]我要做車手!(9)

729 回覆
67 Like 4 Dislike
從此以後,我和洛怡都保持朋友的關係。

我們會互相傾訴心事,她會帶我走遍峴港,我會駕車帶她四處遊覽。

日子一天一天過去...

「終於都嚟到呢日。」這天是洛怡完成越南工作的日子。

「嗯!你仲打算留幾耐?」她問。

「我都唔知...或者呢刻...我係冇咗靈魂嘅...我仲要時間搵返我自己」我還是惦記著Ella,是我把她害死的。

「哈,唔止!你仲係一壞咗嘅人~」

「放心,適當時候...我會返嚟。」我把洛怡送到禁區前閘口。

「雖然佢已經唔喺度...但你要記住仲有好多人關心你!」臨別之際,任誰也會感到不捨。

「今次,唔好推開我!」洛怡走到我面前擁抱著我:「保重啊!朋友!」

「嗯...妳都係!順風!」我和她也眼泛淚光。

洛怡入閘後,我留在機場...直至她的航班順利起飛後才離開。
------------------------------------------------------------------------
好感值:
洛怡:10
yeah 加速
天后容祖兒的歌曲中有一句「來回地獄又折返人間」,我現在深深體會到...

洛怡離開後,我再次變回孤身一人。沒有了傾訴對象,更沒有了總統套房。

「返嚟啦?」我回到那間殘破小房...線人卻早在內裡守候。

「你...喺度等咗我幾耐?」我問。

「自從你兩星期前唔見咗人,我每日都會嚟呢度幾次搵你。」他回答。

「對唔住...我應該留張紙條...」

「唔緊要...呢兩星期你去咗邊?」

「我嘗試...去解開自己嘅心結。」

「結果?」

「好似解咗啲...但依然覺得唔舒服...」

「你嘅眼神、談吐、舉止...依然好悲傷。」線人打量著我。

「...」

「帶你去一個地方。」

「去邊?」

「唔好問!上車!」
------------------------------------------------------------------------
A:去
B:不去
A
A
A
A
A
A
A
a
A
GOGOGO
A
a
A
A
A
A
A
a
a
A
A
B 唔撚去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞