[互動故]我要做車手!(9)

729 回覆
67 Like 4 Dislike
D
錢冇咗就算啦
C
A
樓主take care
d
C
4日一篇100字都未必有嘅文?
投票結束
基於不知道賊人往哪邊逃去,我只好被逼放棄追逐。

把電單車放在路邊後,我坐在路邊,情緒幾近崩潰。

「係你?」路邊忽然有一人站在我面前。

「點解妳會喺度?」我也想像不到會在異鄉遇到洛怡。

「我無做服裝sales啦!家陣做緊一間質易公司,嚟呢度出trip。」她解釋。

「哈...估妳唔到...」我沒心情下只好敷衍回應。

「無見一排,你以往充滿自信嘅氣場...做乜變咗悲哀嘅氣場?」她問。

「唉...」

我花了一小時在路邊向洛怡解釋發生的一切。

「原來係咁...又難怪...」她聽得很有代入感,感覺她也快哭出來。

「咪就係咁...」

「咁吖,不如你嚟我住嘅酒店度settle下?」
------------------------------------------------------------------------
A:接受
B:拒絕
B
A
A
a
B
A
a 傾下計姐 買定兩打酒上去談心
B
投票結束
A
「咁...好啦!麻煩哂妳!」我禮貌地回應。

於是,我跟著洛怡到她居住的酒店。

酒店,總比留在那醜陋狹窄的小房好...

「你公司對妳都幾好...」這是一間在海邊的酒店,還有一個美麗的天台泳池。

「嚟到都要做架~」洛怡帶領我到她的房間。

「好靚...」越南的生活指數相對香港低,因此較為相宜的價錢已可以入住總統套房。

這個總統套房有兩張大床,更有無敵大海景和私人按摩浴缸。

「哇,遲到啦!」洛怡看看錶:「原先去緊開會,花咗時間送你返嚟,家陣要趕出去啦!」

說罷,她先徑自離開。
------------------------------------------------------------------------
A:在房間內參觀
B:在酒店四周參觀
C:到海灘走走
D:先在床上休息
A
c
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞