[互動故]我要做車手!(9)

729 回覆
67 Like 4 Dislike
Ella
ELLA
彷佛天和地在挑選我跟你,如像我亦重遇了生死
進化咗做兩日一篇
Ella死左全故完嫁啦
賜死男豬endgame 算
唔想催樓主 但呢排連weekend真係少左好多
樓主撞車入咗院?
唔係想打擊樓主 不如就咁完左佢算 起碼都叫仲有個好回憶
「醒啦?」我打開眼,再次看見那個熟悉的天花。

還有那把熟悉的聲音。

「又係呢度?」我對暈眩前發生的事還算有印象。

「我都係嗰句,你玩地下賽車還地下賽車,但你玩到炒車就一定會去返呢度。」

「世伯!Ella呢?」我恨不得馬上起床。

他沒有甚麼激動反應,只是平淡地搖搖頭。

「吓!你講啦!」反而是我顯得十分激動。

「病人醒咗啦!」護士發現我甦醒過來,馬上去找醫生。

十數秒後,醫生趕到:「阿sir唔好意思,我哋要幫佢詳細檢查下,麻煩你出出面等。」

於是,世伯轉身離開...

「唔好走吖!我唔要檢查吖!我要你答我Ella點吖!」

病房門關上,我應該被強制注射了鎮靜劑...

意識再次...失去了。

「Ella...El...」
抱歉之前太忙,呢幾日盡量加速返少少補更
屌... hallelujah chance
醒來至今,已經有兩星期...

這兩星期除了做復康治療,基本上就有待在床上,再來就是「發瘋」被注射鎮靜劑。

我想要的答案,卻一直沒有得到。

這天,我又再次在醫院內被推到X光檢查室...

途中,我聽見護士在對我議論紛紛。

「呢個咪就係玩地下賽車玩到搞成咁嗰條友囉。」

「聽閒佢玩到連女朋友都無埋!」

女朋友都無埋!

我馬上晃動身子,才想起自己被綁上了皮帶,以防「發瘋」影響其他醫護人員。

可是,也不用連口也為我綁起吧?

在X光室前,我偶遇路過的Yanki...

她驚訝的表情表示,她是這段期間第一次知悉我的存在。

「嗚...嗚...」被封上了口,我只能發出這種聲音。

「推佢入X光室!」旁邊的醫生在催促。
------------------------------------------------------------------------
A:奮力爭扎
B:以最大聲音發出「嗚...嗚...」
C:先進X光室再算
D:用頭狂撞病床
A
A
點解今次冇chance
劇情需要
B
a 即係ella一定要死
A
a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞