[互動故]我要做車手!(9)

729 回覆
67 Like 4 Dislike
A
去泰國搵黑鬼東
講真要怪唔好怪作者咁寫
之前已經鋪左好多次選項會出事
咁多次都避開晒偏偏係要衰係最差果項
怪就怪班友亂投想玩死主角

雖然我覺得仲有轉機既...但寫死ella都未嘗唔係好事
棄故了
認真講句,如果寫到主角太屈,凡事太順,咁大家不如上大陸網睇爽文

加番啲偏向負面嘅劇情,其實一來可以睇下主角點樣應付負面因素再進一步突破自己,二來都可以睇下樓主可以點樣駕馭到劇情走向

利申:之前一直 mon post,無投過票,樓主加油
a
瘋狂司機...致一死一重傷
一死一重傷未計司機嘅
B
寫得唔好,應該寫清楚傷嘅係司機自己
A
數天後,

「吓,去越南?」驚訝的不是我,而是我的父母。

「好在宜家逃犯條例仲未修訂,唔係到時真係神仙難救。」世伯語重心長。

「但越南嘅峴港,似係渡假多過著草?」提出疑問的是父親。

「你覺得佢仲有心情渡假?」世伯看著一言不發的我。

「...」

離開這片傷心地,總比留在香港好...

到埗後,世伯安排了在當地的線眼協助我安頓下來,看來是一名香港男子。

「你好,我叫阿泰!帶你去住嘅地方先。」男子自我介紹。

「你好...」

越南近年發展迅速,尤以峴港這種旅遊勝地更為顯著。

遠離海邊的遊客區,阿泰帶我到市中心的住宅區。

這裡的車流量絕不比香港遜色,只是大家的駕駛態度也較為奔放。

來到居住地點,不出所料是一層舊樓,而我則被安排到當中的其中一個小房間。

「呢度無冷氣,熱就開風扇。呢度無私家沖涼房,要沖涼就去走廊中間個共用浴室,呢度...」

「得啦!我自己會睇,唔該...」現在的我,不想被任何人打擾。

坐在房間內漫無目的,那種悲傷的感覺又再次湧上心頭。

需要做些甚麼分分心?
------------------------------------------------------------------------
A:外出走走
B:到海邊吹風
C:找點東西吃
D:趟在床上沉思
D
b
D
a
B
B
最後希望都冇埋
D
世伯真係唔話得
D
Ella死咗之後唔去識新女
要玩就玩到主角癲到變死神
屌你哋班仆街鳩投票
好啦, Ella 死撚咗啦
棄故
成班小學雞
B
Ella 匿埋左
你班撚屌真係on99比天收
之前自己努力溝條女返黎 又要搞死佢
而家又話後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞