係戲院享受睇一場戲好奢侈

241 回覆
1392 Like 25 Dislike
無啦
而家直頭屌都無用

你見呢度有d 留言,真係覺得嘈親你都係無錯
有次睇戲前面喺3個外國細路,未開場之前見佢地又大聲又攞成堆零食,心惗死硬啦。點知開場又識靜落嚟,點解外國細路都識嘅禮貌香港嗰啲又唔識
記得有一次入戲院睇鬼修女
前面嗰行坐左5個人
3個細路2個大人
一路睇 個對細路係咁問
又問啲劇情點解會咁發展
又話好恐怖想翻屋企咁
到到套戲一半左右
後面有個男人用一個大聲嘅聲線
向我地呢邊大嗌:細路,收聲啦!冇啲家教
之後啲細路即刻收哂聲直到完場

完場之後 個男人又話:睇恐怖片就咪撚帶細路入黎睇啦!又唔識睇 又要係到嘈

我坐佢地後面嗰行
見到嗰2個大人黑撚哂面咁
少人嘅場通常都係office hour
返office hour工嘅人冇得揀
但明明前面果行有幾條友經常擰轉頭望佢地但又唔殊佢叫佢靜,最後唯有自己做醜人叫佢靜
遇試過一次睇鬼片, 遇過班廿零歲既小朋友,有男有女
啲仔唔知係咪唔想比啲女感覺到佢地驚
不斷咁講野, 不斷咁話估到
呢啲真係好撚仆街
一路睇一路評論啲劇情角色
一係就係咁估劇情發展
心諗做乜撚野?
上年睇imax avengers3有人係前排狂影相 開埋燈影 之後有人即刻屌鳩佢地叫埋職員黎 最後講講下出埋去隻揪
上次睇鬼修女 成班中學生係度笑……
無哂癮
去第間戲院
沙田先最多廢老
有次平日中午去沙田 MCI 睇無雙
坐隔離個兩件廢老當左係屋企睇電視 大大聲討論劇情
「殊」過佢地兩次都繼續無視我
最後忍唔住拍件廢老手臂 伸過頭埋去 屌佢地「你地可唔可以唔好咁大聲?」

港島既皇室、PP
九龍既又一城MCI、尖咀 The One、九展Metroplex
新界 馬鞍山戲院
係我覺得觀眾質素較為好點既戲院
屌那星
上次去德福mcl 睇green book
睇睇下閒到陣臭腳味
都唔知係咪後面有人睇睇下除鞋
我係yoho mall ,巴倫紐,凱都戲院的感受都唔錯,唔多人講野又無咩味,總有人遲到擋住視線
多謝呢個po既巴絲打介紹戲院
希望第時大家睇戲都時運高遇唔到啲仆街
諗起黎緊睇a4就仆街了
班撚樣肯定一邊睇一邊講野 屌啦星
睇閒日早場算
尋日睇戲先屌鳩隔離果個
你食薯條都算啦,屌你唔好係到慢慢摷,嘈撚到呢
香港人越黎越低質
好懷念以前隨時一個人去睇戲既日子
去電影中心睇
一定坐最後
一個月睇3-4次戲都冇遇過樓主既經驗
啲電話撚真係好鳩煩。
你用都算,唔該,最低限度熄聲較暗佢
早場情況唔好得去邊
有啲人肉字幕機係度讀劇情
又有啲扮man既叔係度話"我都話係咁 ga la"
同你有唔同經歷講出黎就要俾你歸類做仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞