係戲院享受睇一場戲好奢侈

241 回覆
1392 Like 25 Dislike
me too
睇開平曰早場imax
睇開動畫電影或者拉打

有時唔係好明點解有老人家同個工人入場 然後一度睇一度屌 嘩 好悶 全部打打打 唔知講咩

你入場前冇睇清楚套戲係咩黎咩
真心想享受電影嘅,九展星影匯幫到你
附近無咩住宅,商場又無嘢行
去得果度睇嘅觀眾都有少少質素

入去貴賓院睇包飲包食人又少,勁爽
有陣時你唔屌佢,佢就由頭踢到尾
但屌左佢呢,你又無心情再睇戲

仲有有啲就係不斷旁述,都話佢會咁做架啦~~~
一兩句都唔怪佢,成半套戲都係咁扮醒目扮專家
呢啲人,隔離一定有條女既,佢條女套戲去到某啲慘位就JI JI 聲,

所以而家入戲院睇戲,真係要睇你好唔好運
冇文化嘅唔該返屋企down黎睇 低能
我就唔驚 因為我會睇信息 實趕到現場
你咪熄機入場睇戲
冚家剷果陣收唔到電話唔好怪自已
試過最on9 係有人睇到精彩位
拍手掌 屌 係咪on撚9
雖然講咗連登仔唔會信
但天水圍百老匯,我平均一個月睇兩套戲
呢十幾年來都無乜遇過呢啲仆街

我間中會去油麻地電影中心,因為多戲上
雖然係市區,但比較入
都無乜遇過

可能戲院真係要揀啲比較冷清嘅先得
電影中心認同,但銀座百老匯喎,啲老野早場都唔靜得去邊
永遠去山卡啦睇戲
入EMAX 油麻地百老匯 係唔會有呢味野
連登仔真係難服侍
睇手機唔俾
遲入場唔俾
食野又唔俾
我覺得摷野食都算
一下半下唔會keep住嘈,同埋戲院賣既
但而家啲人真係大聲講大聲笑
好撚on9
而家啲戲院成日skip左叫人靜既廣告
我屌你老母啦
大把仆街睇到一半玩電話 最仆街係較到最光 痴線
垃撚圾淨係識屌人老母
你老母做雞呀
有次遇著個神經質阿叔
放低個背囊挨落佢櫈背就話唔好踢櫈
我話我淨係放低背囊
就係度話我理得你做乜
你撞到我櫈就唔啱
係咪我好彩
1,2個月睇1次戲都冇d咁既人
試過係旺角個老豆同個仔討論劇情,殊完個老豆仲覺得無乜問題

有次去睇陳奕迅演唱會,成班細路係到傾計,個家長又唔阻止,好心啦,傾計唔洗買張咁貴飛入黎傾啦

而家都係係屋企睇Netflix 算數
無錯
用地域黎分真係太天真

講一兩次經歷無意思

簡單黎講
去電影節睇十幾場 中伏率係 0%
平時入戲院就>30%
因為入場人的心態唔同

唯一可以做的係揀 少人的場場次,減低中伏機率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞