係戲院享受睇一場戲好奢侈

241 回覆
1392 Like 25 Dislike
啱啱睇完套戲
比人踢凳踢足半場
開聲同後面講不過都係無理
唔通香港人下下要比人屌先安樂
點解少少互相尊重 / 自重都做唔到

最近入戲院無一次全心投入睇戲
每次前後左右總有一個開MON、踢凳、講野

唔好同我講屌柒班人就可以
其實有粒咁既老鼠屎係左近
已經可以好破壞心情同專注力
一個月睇3~4場從來未遇過
睇早場
去imax加早場
最慘係玩電話個啲 永遠都唔覺得自己影響到人 個個都當自己係屋企咁
連少少既基本尊重都唔識 同埋依家好多人都當左睇戲係攝時間既娛樂 入到場都唔係真心想睇戲 阻左哂其他真係想睇戲既人
某啲區嘅戲院
係特別西
揀非繁忙時間睇,好舒服
邊啲戲院咁差?
等我blacklist佢地...
成日都有架, 試過一次比條十二/三歲細路狂踢凳, 之後我開左手機電筒照佢對腳, 同佢講, 咪撚再踼, 點知佢坐隔離個老豆話唔關佢個仔事, 係佢踢 ( 咁都有得頂包 ) 散場開晒燈果時, 指住佢兩仔爺狂炳, 話佢個仔再係咁無家教, 叫佢地咪撚再出黎睇戲, 最後攪到佢地要兜路走

總之呢D人當無件事既話, 我必定繼續攬炒照佢田雞, 直至佢收手為止
唔好再開袋摷野食啦
2粒鐘唔食野係咪會死呀豬
認同
記得好多年前去睇INCEPTION
結尾唔講明唔明
覺得好有餘韻,個人仲諗緊之前既劇情
到畫面一黑出CREDIT
即刻有人爆左句「我屌」
我都即刻心入面屌左出黎
其實有時星期六日都會去睇早場
唔知係咪地區問題
就算個戲院8點幾早場小貓三幾隻
都係可以有人講野講到嘈住你架
坐得疏隔幾行
你殊佢又聽唔到
開聲講靜一陣又會講返
唔知係個人不自控
定係小學雞到以為靜一陣人地就OK呢
咁幾好丫

早幾年睇EVA劇場版
班腐女一見渚薰即刻鬼叫

今年睇夏目
有人帶埋阿媽黎
人地阿媽咩都唔知就一路問邊隻係人邊隻係鬼
真係好撚多廢老一路睇戲一路講野
最近有幾次本來諗住忍 但係D人真係太過分 講足成場
唔屌唔鬆化 我屌撚晒你地老母個臭系
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞