係戲院享受睇一場戲好奢侈

241 回覆
1392 Like 25 Dislike
閒日去旺角豪華戲院
成場得幾個人
好正
我睇早埸經常遇到鼻鼾聲,睇marvel隊長都訓得着
星期六日睇早場又平又少人
你睇邊間?介紹黎
踢櫈都唔多遇到但拎電話出黎/講野都幾常見
我記得有次去貴少少平日早埸睇her,有條八婆一入場就傾電話傾到出預告,都算,字幕出埋開場都未有人開聲屌佢,我忍唔住話佢開場啦唔該靜啦佢先肯收線,仲坐開幾個位好似係我有問題咁。

油麻地BC近我,以前喺嗰邊睇都相較少發生呢啲事
所以好多時寧願買碟喺屋企睇算
或者揀午夜場/細場 希望少人啲
吓吓要人出聲屌先識收歛
好影響心情睇戲
特別係早場 好多阿伯、細路大聲叫
我平時份人冇乜脾氣,但一去戲院就成個人燥撚晒
嗰次睇詭修女,前面嗰行條女po完個story同人講睇緊詭修女就繼續喺到碌ig,我講咗句「熄電話啦,入嚟睇戲定睇ig架」,條女仲問隔離啲frd我係咪話緊佢
投訴過戲院點解冇工作人員去stop果啲人,完全冇回音
啲人都唔知係咪用把口嚟睇戲 一個喺死廢老 一個係啲中學雞成堆人 大聲講大聲笑

利申: 出過聲叫佢地收聲
睇冷門嘅三級片就最舒服,冇哂會鳩叫嘅小朋友同埋唔識睇戲嘅後生
入場睇冷門戲嘅多數會冇咁伏
如果有jigsaw 捉佢地去play a game 就好
呢個世界太多垃圾
試過睇睇下有人係度講電話,屌你老母講電話死出去講啦
睇戲都要考牌
對上一次係康怡睇銃夢,成個場都好靜好合作
港島人好似高質好多
利申:新界人
我睇龍珠同fate都遇到低質觀眾
龍珠就4dx場兩個細路不停講野
fate嗰場就喺啲嚴肅位度笑
啲踢凳撚傾計撚玩電話撚我次次都會開聲屌
屌撚完十個有八個都會收皮
淨設嗰兩個會駁咀
唔撚緊要
反正我原本都比啲撚樣騷擾到睇唔到戲
咁咪齊齊唔好撚睇戲

總之開聲屌就唔會蝕底
試過屌撚完條仆街之後佢坐多5分鐘自己走埋
企起身睇遮撚住後面
後面出聲你就話比人踢到暈要企下
同好
我前排自己走咗去睇龍珠
全場唔夠10個人
有一兩對情侶同一對父子
全場自己揀位坐
我明
同搭飛機一樣
要有心理準備會遇到閪人
一拳fung落去後面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞