係戲院享受睇一場戲好奢侈

241 回覆
1392 Like 25 Dislike
早上返工坐巴士想訓下教
成撚日有鼻鼾撚嘈足全程
如果坐我前後左右附近知係邊個
一定拍撚醒佢 但我就係唔知 局住俾人嘈全程
屌你老母香港人忍耐力真係好強 坐附近嘅人完全唔理
鼻鼾撚由得佢全程係到嘈 仲煩過電話開聲打機我想講 好煩
見到個場有細路 仲要係港媽帶住冇老公係到嘅 就知呢場戲可以唔洗睇
屌佢老母,平時去開數碼港睇
個次就個fd去柴灣睇captain marvel
係晏就場來,都爆爆地,頭15分鐘不停有人行
有坐錯位,有去廁所,有遲入場
屌一開始文戲都由佢,係stan lee個位睇唔哂
之後每次打鬥都有人走出去
我坐最尾個幾行,真係睇到火滾
例排彩蛋都睇埋先走,唔知d人係第一次睇定點
走我都由你啦,行行下見到有野睇,企定喎
即刻忍唔住屌佢一鑊,佢先識行去樓梯個邊
企定定,食玻璃大咩
經過呢次,寧願遲幾日先睇
都唔會再去東區個邊睇
試下去d舊戲院 例如豪華戲院
自己坐幾行真享受
本來都係The Grand Fans 睇咗六年都嚟
高鐵通咗已經預咗收皮
到2月尾諗住可以睇場Farewell劇嘅時候
有個大陸人講電話可以比人屌到由後面坐到去前面
再坐到我隔離 屌完都冇用
最後除埋鞋擺上去前面張櫈個頂度 真係痴撚線

依家想搵間高質戲院都冇
IMAX機場早場已經係暫時最好體驗嘅一間🤷🏿‍♂️
不過之前The Grand仲高質個陣
好多外國人入去睇 個氣氛好好
仲記得有次睇deadpool定唔知邊套
成個院嘅人一齊有反應真係好爽
喺巴士享受搭一程車好奢侈

啱啱搭完程車
比人撐凳撐足半程
開聲同後面講不過都係無理
唔通香港人下下要比人屌先安樂
點解少少互相尊重 / 自重都做唔到

最近搭巴士無一次全心投入程車
每次前後左右總有一個開大喇叭、撐凳、大聲講野

唔好同我講屌柒班人就可以
其實有粒咁既老鼠屎係左近
已經可以好破壞心情同專注力
一定開聲屌到仆街
我一個人睇 通常坐最後, 揀無人係左右既位置, 升起晒d 扶手, 除埋鞋,買自己鍾意既零食,當自己屋企咁 通常放假前先咁做 好enjoy 夜媽媽一個人睇戲既時間.
仲要好撚多人係你身邊係撚咁咳 又唔撚帶口罩 次次都有幾個呢啲撚樣 都唔知有幾多口水飛撚左落我度 我屌哂你地老母臭西
試過睇戲後面個吖姨不停講野
之後我對佢講靜啲
點知佢好理直氣壯咁話我翻轉頭:「咁你專心啲咪得囉 套戲嘅聲大過我 你點會聽到我把聲」

對住依種人真係救命
上特登為左配樂睇Suspiria
屌佢老味
有條友訓到死豬咁扯哂鼻寒
唔識欣賞就咪撚入場啦
比95入場訓教真係on99
比佢搞到唔可以專心睇中間d文戲
屌 試過有人連呼吸聲都好大聲
唔係唔比你呼吸
但成場戲都聽到你吸氣呼氣
好似係耳邊咁
依樣想鬧都無得鬧
香港人要打先有用
去偏遠小小個D戲院,睇晏晝場
飛咗條女啦
diu,你個兩父子都唔知係咪我預到個對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞