[Welcome Lucas!!] 拜仁球迷討論區 參拾肆

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
的而且確,為咗遷就利雲令鋒線少咗競爭係不爭事實
怪就怪當年哥迪奧拿逼走文仔
但高層夏天要買多個肯打後備而又實力強嘅前鋒,亦唔係易事
on9
利雲黎到冇料到
高層唔通唔買人咩事實上利雲連續4季30球以上
對上3季都入左40球
出勤率又高,又入到波
咁叫做唔到野

講到利雲冇用表現黎證明自己值得坐穩正選
冇人爭係因為利雲出勤率高,實力又高先唔需要多個
m子都係因為高美斯靠唔撚住先要買姐
高美斯係做到野11/12拎到冠軍駛撚m子咩
雲哥永遠唔會match都洛賓既成就就係咁解
on9
利雲入波都要比人百屌
場場456球美斯都做唔到啦
呢樣正正係利雲個問題,佢可以9成比賽都入到波,但偏偏最關鍵嗰兩三場就會食咗屎所以係一個兩難抉擇
唔係肥鳩咁,明眼人都知佢唔夠班
其實巴打有樣野都講得岩既
利雲,以及前幾年2R,都係接受唔到輪換
結果2R玩到35歲先改朝換代
某程度上高層係怕左利雲嗌走先一路無買前鋒
一句講晒利雲做到洛賓89分鐘絕殺呢d我咪唔反lor

呢個傷病記錄我諗大家明點解利雲冇後備啦
咁賓爺10年都炒過單刀啦絕殺咁易就唔會咁令人印象深刻啦
老老實實利雲如果真係值得依靠就唔會去到今日都有人拎神鋒嚟講啦

正如文仔好過高美斯係呢到根本冇人會嘈

利雲入球數字高都係佢個人榮譽,佢既入球往往係大賽幫唔到球隊係不爭既事實

季季去到大賽就失機,就算你球技點好都冇用,只係數字上既分別

m子入波夠唔夠佢多,但人地係大賽球員
我地係要個真係帶到冠軍比隊波既前鋒
佢試過啦,咪兩季前對弗賴堡
利雲打德甲根本係一流,因為聯賽容錯率高,拜仁都相對易造攻勢
係佢一打歐聯淘汰賽先出事
連續7/8場歐聯淘汰賽入唔到波,點都反映出佢係有大賽腳軟嘅問題
起碼決賽先吖
利雲連決賽都帶唔到我地入去,但明明suppose佢係最有class個個
破荒個球比馬迪普搶左
乜野叫單單打打呢
係人都知我有果句講果句
梅拿打得差我有屌,列貝利唔認老死要正選位我又有屌
(以前最鍾意就係列貝利,以前個user name叫F.Ribery添)
肥鳩我有屌就不在話下
甚至當年希歷基斯太保守我都有屌
係你地集中左落我屌利雲果啲度啫
我覺得討論區就要嚟討論,我無揸住支槍逼你認同我
只係真理愈辯愈明,我唔認同你個講法我咪駁囉
起碼賓爺做到先啦雲哥做到我咪唔反lor你有無見我反洛賓
係,拎佢之前對利記個場話冇人幫佢點同後衛1on1嚟講其實唔太公道,雖然個兩場我地保守縮後係真,但係一個大賽球員根本應該一有機會就要把握到

點解大家會怪佢miss chance係因為對佢期望係大過所有其他人,但佢每一次都令人失望
洛賓踢得最鳩屎嗰兩季,我場場都屌到佢仆街
當年洛賓、Alaba、保定、Kroos四條友睇到我嘔血
相對之下宜家利雲雖然都激氣,但至少都叫刷到數據
14/15 個年傷撚到仆街仲遇上上身嘅美斯
15/16 呢年真係差少少
16/17 冇左佢踢賤種首回合踢左咩出黎
近兩季隊波老化問題我諗都唔駛我講
上季真係軒帥buff+籤運先去到4強
當然4強佢係踢得一般
但我地後場自爆兩次加拿華斯上身
迷鳩都要理性講,根本利雲本身個class應該要大過文仔同肥鳩,但事實打出嚟真係令人好失望,但迷雲仲要拎佢點好過高美斯嚟比,已經證明利雲對唔住大家對佢既期望
或者係我講得太激動,我講聲唔好意思
但反雲呢樣就真係唔會變
認真
我從來冇話過利雲係咩大賽球員
但屌你老母踩撚到佢一文不值係咪過份左少少講返場波
利雲最錯就係咁快追平
呢球放係89分鐘仲有冇人反雲?
入左波就比人屌冇絕殺
我唔係好明呢個道理
話就話利雲top class
但你點能夠旨意靠一個人帶入決賽
你估個個都美斯c朗洛賓
一個前鋒你諗住佢球球由中路自己帶
自己扭入自己射入埋
高美斯都唔會唔靠隊友靠自己攞鋼炮
何況利雲把握力唔係特別強
打疤個場佢miss咗球黃金領先機會
對馬體會直頭有好多機會都入唔到
之後連續兩次打蝗都消失咗咁

唔係話怪哂落佢到,但佢真係繼2r後成隊仲有class既人,應該係要有能力挺身而出,但次次大賽冇影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞