Dell laptop Area 51m (9700k 2080)開箱

594 回覆
49 Like 11 Dislike
嘩 真係差20000
又有保養
好過黃金
會不人有伏
包唔包保養先
MSI GT76 TITAN電競筆電旗艦機皇
MSI GT76 Titan首款在筆電上搭載極限超頻桌上型Intel® Core™ i9處理器,擁有八顆可超頻核心;並配備微星獨家新一代的Cooler Boost Titan散能設計,以筆電上前所未見的四風扇、十一支散熱導管設計,搭配擁有同級對手2.25倍風流量,將處理器效能推升至極限超頻達5.0GHz。搭配最新頂級GeForce RTX™ 2080顯示晶片更帶來完整的效能釋放,讓GT76 Titan輕鬆擁有媲美桌上型電腦的強悍效能。除了不負其名「Titan」的頂級效能之外,這台MSI電競機皇也並重其外觀設計,大大滿足了玩家跟「外貌協會」的視覺要求,機身造型藉由燈光引導出跑車流線型貌的視覺語彙,並以金屬質感佐以碳纖維紋路設計讓產品美學更向頂級超跑看齊。RGB全彩燈光效果更是讓炫麗光效映襯機身線條,同時藉由窄邊框設計將機身全面縮小,提供玩家更加前所未見的體驗。
早幾日見過圖喇

Msi 之前壓上代mobile i9都唔見得特別出色

同埋mobile Cpu 成日on99整個功耗牆我真心怕咗

雖則我都好有興趣知粒9980HK 可以去到咩性能

但我真心覺得唔會去到9700k/9900k 水平
MSI GT76 Titan首款在筆電上搭載極限超頻桌上型Intel® Core™ i9處理器
仲要用200w 2080
Area 51m都有190w/200w bios
Area 51m 已經做到desktop 9700k 2080大概九成效能

所以大laptop唔太大意慾升

同埋GT75其實好堅型
仲Razer?上次仲未柒夠?
唔買丁下都得下
GT 真係癲厚,癲大同癲重

港貨仲好撚鳩柒貴
QC 差,過熱,貴

我就唔丁喇

雖然講size 佢應該冠絕宇宙
上面部zephyrus s 抵唔抵屌?
好似係17薄機入面最強散熱
不過比較貴
$11400 8750H 1070mq喎

Laptop 你熟我好多,信你架
反而我擔心保養方面

Alienware係唔係跟番Dell
Dell保養點?
驚就買行啦
幾抵,似大減價
不過你呢部係15吋
外國買要加premium pro先轉到香港保
散熱如何?

今期想輕身所以買15
Sorry我講緊服務方面
應該唔大問題
係風扇12v會嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞