Dell laptop Area 51m (9700k 2080)開箱

594 回覆
49 Like 11 Dislike
打左比VST,

VST話打落舖換比我
要啦
唔好意思大佬想問下如果要1080p或2k mon全開game 特效嘅話有無邊部laptop推薦預算2萬左右 自問無膠爸咁有財力玩4k
好少有2k mon laptop 揀

2萬前後夠買8750H 2070/2080

常唔常攞出街,怕唔怕重?
換唔換到ram ?
如果換到上16x2 32gb
其實幾個牌子都有問題

https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16834235123

呢部我見amazon 好多用家話不明所以地不停BSOD,同埋香港華碩話打開過部機就無保

GE75 我用過幾好用,行就18500有2070,水就20000有2080:

https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16834155073

但聽聞有甩key cap的問題

Dell 我覺得暫時用落幾好,但細機無乜研究

唯一提提有選擇都唔好買max q 版gpu

因為幾乎等於降一級 2080 max q 大概等於2070普通
有四條槽

插多兩條8gb 更易
多謝曬膠爸我都係入手GE75了 仲有你回post真快估唔到即問即回
早排見腦場GE75得2060 /2080

你留意吓吧

香港2080 GE75 印象中幾貴,list price 近24000

記得講價

2070 list price 19999 我隨口都有得減到18888

18500應該都得

買完返嚟報告吓吧
一個月前喺深水埗問ge75 2080賣$22000
不過果陣冇貨
我年初四個陣無買2080一來因爲未有現貨

二來都擔心8750 2080 塞入 GE75會過熱

不過用落其實cpu熱過gpu

建議買完返嚟都係要裝throttlestop 降cpu電壓
多謝膠爸 聽日我收工去深水埗望下 希望有貨同無伏
買咗未?

定未買等9750H 版本?

唔用alienware command centre 超

改用throttlestop 超,反而上到all cores 4.9ghz (之前得4.8)

呢部嘢又幾過癮

4.9ghz 打機的話溫度完全靚仔
只係數格仔先會上90 度
BFV 算係CPU INTENSIVE
打SOTR 溫度更低

好好J

btw, 師兄 fan control 仲有咩software 好用

利申已經用過alienware果個 佢宜家個bios 得個啲performance mode 希望佢bio 有更新 直接係bios set好過
風扇暫時係得alienware control centre 有得set

巴打咩spec,oc 幾多ghz?
Btw lunar white 係靚

但我用親白色嘢都出事

啱啱 到手 好正
利申:我經HIDevolution 買, cpu可以轉埋做silicon lottery binned, delidded

係香港終於搵到人 欣賞哩個 full upgradable laptop
巴打富貴喎直扑9900k
9900k 感覺有啲太熱 風扇好嘈

9700k 打機會好啲
遲啲 試下 undervolt
9900k能屈能伸
關閉ht=9700k
開始ht=多功強+遊戲future proof
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞