Dell laptop Area 51m (9700k 2080)開箱

594 回覆
49 Like 11 Dislike
點解香港同美國 可以差咁多
呢個信得過?
謝巴打不厭其煩地解決我問題
咁貴的laptop買行貨啦
無追post, 膠巴燒咗機未?想知約多度,散熱表現
粒9700K 行4.9hz 數格仔會九十幾度

但普通打機唔太熱:

但依家多數行4.8ghz 就算

打舊game直頭由佢4.6

溫度仲好過普通notebook 壓8750H
以我之前玩GE75 8750H 計

除非你好aggressive 咁undervolt, 要不然因爲打BFV 呢類cpu intensive 的遊戲80-90度真係等閒

因為8750h 6c 行3.9 都俾隻game 扯爆

反而因爲9700k 勁,都未駛8c 扯盡100%都搞得掂隻game, 相對無咁熱添

當然GE75同area51m cooling solution 都有分別
有意買部desktop replacing laptop 的巴打可以留意吓MSI 部GT 75 with 9980HK

呢粒8c16t 聽落好抽得

同埋有傳聞MSI 就出GT76
Performance wise area 51m真係好癲

9700k 可以上到all cores 4.8 非常穩定

2080 mobile 版都有desktop 版9成功力

市面上應該只有同樣用desktop cpu的Clevo 用落可以勁過51m, 但一般人都唔會買Clevo 咁醜

同埋暫時51m 個bios 仲係lock 咗ram只可以行2400mhz

有心出機的巴打請留意

同埋部機加埋火牛真係好撚重
All core 4.8 avx-2??
7x 度個散熱都幾勁,但會唔會好嘈?
無set avx

因為我用AWCC 超,難用throttlestop

而且BFV 應該有用AVX,如果我offset 咗無理由show 到4.8
嘈呀,我開爆風扇100%

但感覺上無GE75 開盡風扇咁嘈
Dell買保又唔煩
$26662依個價真係幾吸引,仲要免運費
心郁郁
又要加錢又要打去搞一大輪
買囉
買左先, 唔岩咪放番出去
cls 仲涼過我desktop
點做到 打機2080都keep到60度內
應該係run咗無耐先咁涼你當佢70度左右啦
都同desktop一樣喇 cls
話晒mobile 都係限電版嚟

仲要我其實用stock paste

鬼佬網repaste 完更涼
所羅門巴,想問吓newegg 買aero 15

保養流程係點?
技姦2年國際保包香港
可以直接拎去香港代理???
香港有維修點,反正都係幫你寄台灣
謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞