[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(30)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
見到阿龔深夜一個人飲酒 我估呢個係佢咁多年來的習慣
因為家道中落令佢學識收埋自己 壓抑自己
無時無刻戴住嬉皮笑臉既面具做人
好多壓力積埋係心入面搞到成日失眠
要靠飲酒先可以入睡

3月16日強吻得到水水之前
可能仲曾經因為水水無心的傷害/無奈的錯過要以酒療傷
當然強吻成功得到水水後飲噹既阿龔應該係慢慢回憶緊過去一年同水水既點滴可能順便ff緊大家以上既ff畫面

apartment呢幕第一次睇係好驚喜
再loop多幾次又覺得好sad
因為間apartment同佢人設太match
色調陰沉得來又好簡約
少少多餘雜物都冇
好似自從阿爸出事後佢就有種無以為家既感覺
冇雜物 冇牽掛 可以隨時搬走
我會不會諗得太sad

睇到呢度 更加想劇組可以拍下年輕版既龔燁係點樣慢慢磨煉出一身龔心計反正stanley咁young咁靚仔話佢20出頭我都信架

以前嘅總監大人真係好壓抑,佢既然係鐘意收收埋埋就只會自己係屋企隊 因為出去飲佢都驚會撞到熟人轉唔切柴犬笑樣 但536都只係輕輕呷一啖,而且呢幕係媽呢空叫佢改look之前,我會覺得係佢一時三刻嘅集慣未改到,但心情同以前肯定唔一樣,而家係等女友打嚟嘅心情 而且同媽呢空傾電話要閂咗音樂先,唔想聽漏女友任何一句說話,之後再入房繼續傾,肯定都傾咗勁耐可能等阿水講到攰自己瞓咗佢先收線嗰種

話時話做乜阿水打嚟個電話圖都無張㗎
總監大人你唔係p咗好多相嘅咩
熄音樂番房講電話,我覺得係重視對方先會咁做
真係唔想聽漏對方一句話,齋諗都心心眼

P圖?而家仲使乜用p圖,立即拖手影啦
Btw,唔知阿叔會唔會收埋水水好多相,可以賣比龔燁啊喂
如果將來佢真係去阿輝間bar happy hour識到tt做朋友傾吓閒計就好

期待總監大人手機wp同screen lock都係甜蜜合照唔洗再用p圖
其實我有一刻都諗緊張床夠大,可以兩個人。。。
其實我prefer單人床

Stanley早晨啊
唔係啊,我有喎
禁錯想問你係邊度睇到thx
你講樓上個screencap?
Stanley ig story
宜家拍咗拖,apartment嘅擺設會唔會跟隨阿龔的內心多番啲溫度
或者水水可以上去將佢啲嘢放上阿龔度,間apartment慢慢有家的感覺
ff下都開心
我指呢個 Thx
咁阿水會將啲衫呀袋呀化妝品呀放哂上去

一齊坐緊公司車去
阿淳琴日講有四個開心速遞演員去,會唔會係蓮輝呢
兩大高人氣CP去宣傳真係正
係喎可能中環嗰晚已經影咗好多
而家可以每日換一張都得
不過被阿水見到佢啲P圖應該會笑鬼佢
中環根據ending scene嘴完就走咗
不過依家隨便點影都得
合照又得幫女朋友影寫真又得
工仔終於唔洗默默毒自P圖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞