有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
而家年青咁多不滿
咪臭係呢班廢老成日操控
你已經為人師表
要識獨立思考 唔好啊爸話咩就咩
你自己都覺得你啊爸有問題先上黎出post
咁點解你唔反駁佢?
做老師係咁樣
佢地自己病假無返要同事代堂代當值
未必會請代課
所以會好麻煩
但你咁大個人洗撚理佢咩
屌原來你自己同老豆都做老師
仲要坐門口位
咁好心你就唔好返工傳播病菌
請夠三日假搵代課啦
健康先係財富
無健康賺到再多嘅錢都無命享啦

幫老細賣命,死左咪又係隨時俾第二個取代
SL會被人抄咩?你老豆都onL9
叫你老豆戇鳩少陣啦
做老師請假真係會影響到班學生同埋趕唔到進度
但你又唔係做老師
少減你一個根本唔影響公司運作
你問下佢以前有無chur啲學生病咗都要返學囉
你老豆咁撚大個人都咁戇鳩嘅
我老豆都算幾開明,但唔知點解係番工呢個問題上就係幾年黎都咁堅持,就算係之前迫我發燒番工,發住高燒咁放工佢都好似當冇野咁

果次又係精彩,我仲記得又係星期四黎,星期四收工已經覺得好唔妥,個鼻好似水喉咁狂流鼻水,又勁辛苦好眼訓咁,食飯果陣同佢講打算第日拎日病假,佢就勁反感咁講佢以前番工有個同事成日逢星期一五都拎病假休息點點點不負責任,搞到佢地要做埋個同事D野呀點點點

我見唔對路都同佢講,我今日見自己唔掂已經趕起哂D野架喇,聽日番工都唔會多野做,但佢仲一直講D人星期五請假好自私呀賤格呀咁

到第朝一樣仲講緊,炆到我仆街結果自己死左去番工,番到去就仆街了,忽冷忽熱,覺得個冷氣凍到好似係雪櫃咁,去到中午已經知自己高燒,唔係好行到郁到又頭暈又狂打哈痴狂流鼻水,成個下午就係攤左係個位度,勁柒,之後D老師收工路過果陣見到都O左咀,果下真係想捐落個屎坑度唔想再做人

收工直接衝上床訓左10粒中,我老豆好似冇感覺咁,唔覺得推錯左我番工,佢又唔覺得有咩問題
見撚到你個人咁撚廢真係越睇越燥
你老豆廢老思想啦.
人地講笑「病左返工比人睇, 無病射波屋企嘆」佢就真心.
返三年工請四日病假, 正常公司/學校都知你唔係射波果類人就得啦.
如果要咳晒流晒鼻水都返工先叫有heart, 咁係間公司on lun 9.
同埋真病既話實情係無同事想你返工.
你坐巴士都驚坐你後面果位散播病菌啦,
何況同事坐8個鐘響你隔離. 你仲要對住D學生, 其實好撚無品.
比我D靚明顯病爆都返工我會叫佢收半日去睇醫生, 咪同醫生囉兩日病假囉驚閪咩.
同埋心埋面會覺得呢條友都唔識待人處事,
而唔係覺得呢條友病左都返工好有heart.
仲係學生番學咩
同埋你咁大個會就咪鬼理佢啦
做緊一請假就要推幾十個見既客既工,只可以講一日假都無講過,請左有d不負責任,無人會頂我,影響無數人
如果樓主係做既咁大責既工要諗下係咪真係需要請
如果係做緊無關痛癢既工,多你一個唔多少你一個唔少既工咁請假無妨
你最垃圾嘅地方唔係病咗請假
而係咁都要打千字文上嚟問、要人同情
啲奴性重過我隻狗
你請假就請假啦,理撚得你老豆啫,扭扭擰擰打大段嘢
見到就火撚滾
咪係,抵你發住燒都要俾daddy罰你返工
快撚啲病死唔好阻住地球轉
差不多,不過我係喺中學嗰陣
次次病,我老母都覺得我扮病
有次我同佢講頭痛,叫佢打比學校,佢叫我即刻死翻去翻學
之後我喺學校度到燒到40
已同老母反面,樓主加油
尊重同愚孝都未識分,樓主俾返個學位人啦
快快手傳染埋你老豆
佢想睇醫生就屌佢少少事就搵人要幫 唔面對困難 逃避
鎖撚住佢係房等佢病死
我諗我之前果日番工應該冇40都有39.5,成世人都未試過感冒連訓十粒中,病到真係神智不清果隻
咪係 你老豆仲咁鍾意攞返舊帳嚟話你 唔見得佢有幾尊重你 身體係你自己 自己先知撐唔撐到 你咁搞小心手尾長病得仲耐啊 好好抖下啦
試下搵次病話返工,係門口仆低扮暈一次,佢以後都唔會再講了
其實成件事入面最仆街嘅係你自己
咁大個人廢到少少尊嚴都冇
明知自己病仲要返工傳染人
你啲同事多得你唔少
仲要上嚟咁撚長氣搏人同情、賣慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞