有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
弱智都做到老師?
睇嚟仲要係遺傳
有病睇睇醫生啦
弱智都學人做老師
成年人返工請假要老豆批準?
正常人射波係屋企hea一日父母都唔會出聲
同感
煩到閪咁 之前柯嘔到全晚無訓+小小發燒
係咁叫我番工話印象唔好 又話咩會無勤工獎
仲同哂全家人講 (我阿哥唔係香港) 叫佢地勸我番工
屌 真係好撚煩
請假都要老豆同意 返去飲奶啦
直接屌番佢轉頭 關你撚事
我兩老都係咁講
佢哋覺得感冒頭暈好小事,可能佢哋俾個閪老闆捽得耐習慣咗,好彩肯聽我解釋

早兩日我老闆見我感冒發冷咁都寧願我請病假抖返日
老一輩成日講 勤力論
原來綠帽你做教師

Btw 咁大個人又唔洗乜都同老豆交帶,理得佢講乜咩
成年人返工請假要比人屌...咁第時劈炮轉工係咪要入紙申請?
你老豆驚你返到屋企傳染比佢咋
病緊既時候都返工 咁射波自然無人懷疑你
咁大個人都唔識睇住自己身體喺度愚孝
連「身體髮膚受諸父母,不容有傷」都做唔到,仲話教中文喎,你有撚資格咩!
無所謂啦 通常垃圾先做老師 相信閣下同令尊翁都係差不多咁廢
你老豆食屎啦
其實病就唔好返工啦!做唔到野仲越病越嚴重.都唔明啲人點解覺得返工仲緊要過自己健康.
同我老豆一樣, 之前畢業後番第一份工, 人工低.工時長, 番工地方做到我成個人好唔開心,成日喊,老細又chur(當時唔知出面既世界係點), 我係咁話唔想做.想resign,佢一直反對叫我搵到工先轉,又話世道艱難,出面d人好衰,e間公司好好架啦. etc (而家先知其實份工勁西) 但我份工工時咁長又難請假,根本唔會有時間見工, 我當時只想抖, 最後一做做左三年, 最後我邊番工邊搵工, 見第一份工,就見成左...人工高過原來7成... 加上番地地點近.福利好..成個世界變左....真係好唔鍾意我老豆當時係咁反對我......搞到我好似做錯事咁,而
你知道尊重係點解?
我老豆都係咁
細個暑假練三鐵炒車,第二日痛住都要再練
話我太易放棄...
多咗一個禮拜, 先帶我去醫院照x光
發現鎖骨、 手骨裂咗
雖然唔使打石膏, 但都要休息半年
以前啱啱出黎做野會
連遲起身都會屌
心諗明明係我返工

但近期人工仲高過佢地,耳根清淨好多,有時射波佢地又放假仲會問我飲唔飲早茶

始終都係有實際野渣拿好好多
其實同佢講今日放AL咪得囉 點解請病假都要同啊爸交待
請病假 去時租酒店休息幾粒鐘咪得
洗撚理你老豆咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞