有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
尊重還尊重
病左請假睇醫生休息係人權
依家你尊重到連人權都無
樓豬真係垃圾黎
出黎做野幾年都25啦
25仲死攬住個老豆 做爸寶?
做人做到你咁撚樣真係陰鳩公
其實擺明病到死死下,唔知點解佢嬲成咁

你話我表面上冇乜野都請假就話姐,真係病到忽冷忽熱,成晚攬住紙巾都覺得我係逃避責任唔番工
雖然家家有本難念的經,但你咁大個人返工請病假都要你老豆批准同埋評論。真係過份咗啲。

病咗就抖下係常識。理西公司啲人點諗,有假紙就得啦。所以唔明你老豆點解會有佢既諗法。
以前d 人勤力,全年淨係休新年
又無咩勞工福利同保障,無咁多al掛
但必理x廣告唱反調,有小病食左藥唔眼訓就應該返工
我係你上司我教擔心你傳染我添呀
主要係我唔太明佢個邏輯

病到死死下= 番左工先算啦,番到去俾人睇到你唔舒服咪大條道理休息囉

頭暈= 行多幾步路就冇事架喇

我聽到之後成個腦都係

番工能醫百病咁
其實好講真 放假咪放囉
點解仲要睇人面色
理撚得佢呀 請唔請假自己話事
病假係公司福利
咁大個人 都做到老師
點解仲可以咁無主見
身體係你自己 只有你自己先最清楚

請假啦! ! ! ! ! ! ! ! ! !
屋企人成日同我夾日子射波去飲荼
飲茶
呢d真係上一代思維
見你病到死下死下跟本唔會有人同情你
只會覺得你病左就唔好返黎傳染人
請左架喇,只係反省緊自己係咪真係咁廢

我諗佢錯誤地將其他野連繫左一齊
堅病唔放真係痴痴地
其實病到咁,番到公司基本上就係冇動力做野,俾人見到你恰眼訓、冇效率,以今時今日社會黎講我真係唔覺得人地會同情,而係覺得我好賤,寧願番工訓覺唔做野
過份有責任感
但唔休息好難好,又四圍傳染人
同佢講關你撚事
你老豆真係無家教

一個真係病既人返工

除左會傳染其他同事,仲會因病有機會做錯野,到時仲撚大鑊

你老豆d垃圾短視思維真係誤人子弟。
反咩省
條命你嘅洗鬼理人點諗
屋企人都係咁話
咁大個人 洗咩理佢點睇
基本上教員員好焗促,每次病都要成個禮拜先得好番,所以就算係正職既老師基本上都好少帶病番工,係唔舒服就會拎一日假抖下

如果唔係番到黎傳左俾人隨時俾人歧視一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞