有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
樓主淨係識喺依度吐不快 屋企人面前咪又係咁 問黎都多餘 幾時有啲主見行動呀依家係你唔舒服拖病返工唔係你老豆呀 懵到閉 以後娶老婆係咪咩都聽埋你屋企人?
一個post就見到2個弱智教師
樓主你個老豆逼你扮返工

請病假睇醫生但唔好留係屋企啦
我係果間公司做三年 佢講過起碼10次 一有同事病假就講
其實當大家試下由細到大都有個枷鎖俾人限死哂就會明點解我會咁左右為難,要衝破呢D限制真係唔容易架,我都知自己廢既佢話乜我都跟住做,但到左忍唔到既時候就會反抗,慢慢建立番自己既價值觀。

總知我唔會死跟,但如非必要基本上都唔想反抗,樓上講得岩,我真係唔適合做老師,因為性格太就得人,而教學生就係唔可以咁,所以實習期完左之後我就會退學了,轉行。

因為呢排心理壓力都大,好辛苦,日日收工都帶哂D壓力番屋企,冇人明冇人理解,唯一會理解我既係我老豆,佢算係明我既苦處,亦都體諒我退學,不過今日佢咁嬲好似係將我退學、實習連埋一齊諗,即係覺得我係因為唔想實習所以射波請病假

不過講真呀我真係冇咁諗,冇錯入去教班學生係幾困難,但我依家只係希望快D捱到星期四睇完堂再同原任商量個交接時間,今日得一堂其實好快就過,只係我狀態差成咁又咁高危會傳染人先唔俾自己番工
幾時先有同事串番佢
群腳仔
會,所以搬走左
我係你同事唔會同情你,仲會笑鳩你on9
即係做老師 為人師表
做到你咁愚孝 我都唔知講乜好
唯有希望你唔好再教落去 唔好誤人子弟
我唔敢講你老豆教得好唔好
但咁固執嘅思想 對學生嘅心理影響唔荒好得去邊
睇佢教出個點嘅仔就知
同老豆去跳笨豬JUMP,再話個個靚仔都做到,點解老野就做唔到
反面啦,我舊年考緊dse已經同佢反面
你仲要咁大個人,出黎做緊嘢,驚佢啲咩?
等你老豆翻黎就推倒強權
裙腳仔
佢無屌錯你溫室長大喎
成日都覺得做老師特別on9
同現實商業社會脫晒節 成世喺間學校撚下學生就真係當自己好叻
親戚有幾件退休教師 全部都係唔撚聽人講野嘅藍屍
巴打我完全明白,家中廢老都係禁諗
你老豆鬧得你好啱
咪話你老闆屌鳩你做乜病左返工,再返就炒你
下 照出門口
但卜間平啲酒店食藥訓教咪得
咁都要走上黎連登開post唔屌你屌邊個
得d 返工冇野做既人先要病住返工
一陣俾人發現少左個人都冇分別
病左仲番工正仆街
on9 你返得工 人地就預左你做足100%既野
你請左病假由自可 你照返黎但做唔到野盞難為同事幫你執手尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞