有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
幾撚多歲?仲驚老豆?
請假要老豆批?
試下搵fd打電話比你老豆話你係公司病死左嚇下佢比個教訓佢
佢係退休教師

佢當年番工都係迫得自己好緊,但我真係做唔到,我番工個位仲要係門口位,全部人都會經過既位,想抖根本都冇得抖

你老豆做老師都咁玩法當年一定累死好多學生啦,學生抵抗力弱咁多,畀你惹一惹又多幾個中招,教員室啲空氣又差,惹埋同事,同事又再惹學生,到你老豆好返又畀個學生惹返

返工周圍傳播病毒真係好?

我個度好多時一個病,其他人都跟住病

我公司老世見到有人病就口upup
叫你早啲走睇醫生好過
第2日全公司早上拎1至2個鐘清潔消毒
Ot補返
佢係退休教師

佢當年番工都係迫得自己好緊,但我真係做唔到,我番工個位仲要係門口位,全部人都會經過既位,想抖根本都冇得抖

你老豆做老師都咁玩法當年一定累死好多學生啦,學生抵抗力弱咁多,畀你惹一惹又多幾個中招,教員室啲空氣又差,惹埋同事,同事又再惹學生,到你老豆好返又畀個學生惹返

返工周圍傳播病毒真係好?

我個度好多時一個病,其他人都跟住病

我呢邊一樣,教員室1, 2個病,果區D老師就會輪流請哂假
幾撚多歲?仲驚老豆?

幾廿歲人都仲驚老豆,多數屋企有d家底
幾撚多歲?仲驚老豆?

尊重咋,不過點努力都好佢始終覺得我係一個面對唔到困難既人,一定要搵番D前塵往事出黎鬧
話老細講病一定要請假否則傳染同事收warning
你公司請假要簽家長回條?
請咪請,駛咩問你老豆呀
「病左都要番工,要番到去俾人睇病到死死下,等人同情你,覺得你好勤力好有HEART先係好員工。」

呢個真心戇鳩
我屋企人都係咁諗
果陣返緊餐廳
屋企人知入邊平時都唔係好夠人
腸胃炎緊又痾又嘔都叫我返
話 可能返返下冇事呢 最多要痾要嘔咪去廁所一陣囉 等經理見你真係唔舒服先叫你返屋企囉
自從呢次屌完佢地之後就冇咁同我講過
幾撚多歲?仲驚老豆?

尊重咋,不過點努力都好佢始終覺得我係一個面對唔到困難既人,一定要搵番D前塵往事出黎鬧

人做老師 你做老師 病假都愚孝 比d 主見啦 你點教學生公德心同堅持自己想法 雖然唔係話你老豆錯 只係時代唔同啦
幾撚多歲?仲驚老豆?

理撚得佢呀屌咁大個人駛唔駛痾屎都問老豆先呀
屌,我扭到隻腳請兩日假,然後我老細炒𨳊我
假紙俾你老豆?
早幾日發病果陣係好頭暈冇精神,個人換衫都會暈到痴線咁,之後老豆問我做咩咁慢手慢腳,我話好頭暈冇精神

佢就話︰番左工先啦,行下會精神D架喇

果下個心真係覺得呢句說話難聽過粗口
你老豆都痴q 線
唔撚好理佢啦

我老母又係咁
病又話我詐病
放al 又話我蛇王
正常朋友又話豬朋狗友
雖然佢都係講兩句
但我都覺得佢口臭同on99
咁撚大個人請唔請假仲要老豆批准既
我諗其實你唔洗上黎r認同
冇人可憐你
你老豆都痴q 線
唔撚好理佢啦

我老母又係咁
病又話我詐病
放al 又話我蛇王
正常朋友又話豬朋狗友
雖然佢都係講兩句
但我都覺得佢口臭同on99

其實點解上一輩會覺得請假就係偷懶
你請徦關你老竇乜撚事
咁撚大個人請唔請假仲要老豆批准既
我諗其實你唔洗上黎r認同
冇人可憐你

冇理到佢照請左喇,只係想知大家會病到咩程度先會請假
成日迫到d仔女跳樓咪呢d家長

洗撚理佢咩樓主

佢發火鬧我果下真係萬念俱灰

由星期二捱到今日,病情愈黎愈嚴重,真係捱唔住都唔想我請假

知唔知番工獻世係一件好慘好冇尊嚴既事黎

認真,其實好多老闆唔想病左嘅同事返,試過好多次office變左疫區咁

反而仲少左人返
叫你老豆唔好放棄治療
咁大個人老豆仲管已經on9 但你又照俾佢管仲on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞