有冇人病到仆街請假會俾屋企人屌到上天 ?

238 回覆
15 Like 547 Dislike
病左仲番工真係仆街黎 係公司傳染病毒 公司
病都返工,同事多得你唔少,屋企人鬧,有冇其他地方可以休息?朋友屋企?真係冇,唯有租酒店,唔使煩又有得抖。
條𡃁病到死死吓,我直接踢佢返歸,咪喺度播毒
我老豆依家仲嬲左我咁

呢兩日唔係訓就係整ppt同做功課,忙到死死下,又咳到甩肺咁
戰死職場,你估宜家當兵
佢係咁諗,佢番左咁多年工好似都係請得5日假,都唔係病假黎,急事要拎果D,例如我出世咁

當然我唔會話佢咁樣有錯,但總唔能夠迫人咁樣番工
你應該唔會明屋企人嘅支持有幾重要
玻璃心到
都係,有時個人好冇方向、好缺乏支持果陣,有屋企人明白真係爭好遠,起碼有個動力去做野先

一直以黎既實習我都係跌跌撞撞咁過,覺得自己做得唔好,好大壓力,怕呢樣果樣,又驚得罪原任老師,成日訓覺都會發惡夢,好彩之前老豆明白我會同我傾下,但真係諗唔到佢因為我病到死死下請一日病假就嬲左我,覺得我逃避、不負責任,我真係完全唔明
屌鳩返佢啦
奴隸教你人權
時代唔同咗喇
傳染比人咪盞搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞