[問大cup絲打]今日我入左維記秘密試bra

227 回覆
45 Like 323 Dislike
我都明 我都係F 但俾fd話我頂多得C 佢地打死都唔信 仲問我係咪著錯bra

你朋友關心你得黎又幾仆街喎

本帖只有肥婆及狗公回應

你著咩size?
我著F cup, 啲款都係薄杯
Peach john啲bra, 同一款唔同size都有唔同厚度,甚至唔同design details,可以參考days系列
我著啲款,通常如果係A,B cup就係好厚pad, 但去到E以上既cup就好薄,甚至冇pad

個人覺得佢d碼偏細,之前買左2個32G都會着着下飛釘當初真係貪個款靚,無試清楚

係咪個款既杯包唔晒?
我買過一款都後悔,算係叫2份1杯?我買果款叫nudy, lin都突埋出黎真係唔慌唔nude
而家都會買番4份3杯 ,全杯又包得太多唔舒服
或者好似上面絲打講咁,佢啲杯設計偏淺,試下wacoal可能好啲

係呀 搞到好尷 成日行行上要拉返 我衰?我貪人地款靚
類似咁既款
其實而家用wacoal70F慢慢開始覺得唔係幾包得晒
試過台灣qmomo 買70G都係唔多夠
個人覺得佢d碼偏細,之前買左2個32G都會着着下飛釘當初真係貪個款靚,無試清楚

係咪個款既杯包唔晒?
我買過一款都後悔,算係叫2份1杯?我買果款叫nudy, lin都突埋出黎真係唔慌唔nude
或者好似上面絲打講咁,佢啲杯設計偏淺,試下wacoal可能好啲

類似咁既款

有冇上下圍數據呀
點會F包得過G
睇到大家講想試narue,但而加即係得番日本同淘寶是嗎?
有無淘寶link介紹?

利申只著到mm⋯⋯

謝謝
睇到大家講想試narue,但而加即係得番日本同淘寶是嗎?
有無淘寶link介紹?

利申只著到mm⋯⋯

謝謝

啱啱上去睇咗陣,啲款好靚呀 雖然睇住個size chart買應該都唔會差太遠,但無得試上身都係怕個款會唔岩自己胸型

謝謝

啱啱上去睇咗陣,啲款好靚呀 雖然睇住個size chart買應該都唔會差太遠,但無得試上身都係怕個款會唔岩自己胸型

今天我
著住件bra top出街,即係小學雞背心加個薄墊咁,零wire

本身日本牌子著開32F,未著過維記d bra,入去之前都上佢網站睇定size chart,估計自己應該著32DD左右( aka 32E?)

我自己拎左個32DD想試,由揀bra到fitting門口,前後共有3個sales望住我個胸再望住我手上拎住個bra,都話你著唔到呢個size喎

我都解釋左因為我今日著bra top,但佢地又唔信,話你試啦,我地睇好多人一睇就知你岩唔岩

屌你我入完房試再禁鐘叫個sales幫我睇,即刻話岩呀你呢個size好岩

呢種情況都不是第一次發生
因為下圍細,即使cup大,著左衫外面睇落去都以為得B-C,我同人講我有E,當我講笑

下次如果係女人咁同我講,我會話
「揸下囉大你呀」

有無平時著衫既相參考下
見過唔少隱性大胸
大部份都係駝背得太勁加件衫鬆身

有時放鬆就會寒背
唔係成日著緊身衫,番工咁樣太aggressive

同埋我發現,有wire同冇wire(bra top果啲)、有bra帶同冇bra帶,著出來效果差勁遠

永遠著唔到strapless bra,因為出到街行唔夠十分鐘個bra已經跌緊落去

試下peach john 個個strapless,我之前試過wonderbra 同其他牌子都跌落去,但peach john 就冇
有無平時著衫既相參考下
見過唔少隱性大胸
大部份都係駝背得太勁加件衫鬆身

有時放鬆就會寒背
唔係成日著緊身衫,番工咁樣太aggressive

同埋我發現,有wire同冇wire(bra top果啲)、有bra帶同冇bra帶,著出來效果差勁遠

永遠著唔到strapless bra,因為出到街行唔夠十分鐘個bra已經跌緊落去

試下peach john 個個strapless,我之前試過wonderbra 同其他牌子都跌落去,但peach john 就冇

我就係著peach john, 買過兩款都會跌,有諗過係咪我胸形原因
本帖只有肥婆及狗公回應

無知只會令你自我感覺良好,而唔會說服其他人覺得你好

我都試過
試左差唔多成個鐘
終於搵到岩size
點知出到去櫃搵 係無款既

係咪個款既杯包唔晒?

類似咁既款

有冇上下圍數據呀
點會F包得過G

我啱啱度上95下71呀 好似最近大咗🤔
不過F包得好過G係我想表達qmomo既碼偏細 好似pj都係

我都試過
試左差唔多成個鐘
終於搵到岩size

唔好以為95items就叫多
你大胸去VS揀真係好易冇size同冇靚嘅顏色
on99

同埋有啲太性感 真心又lace又帶咁
平時點著呀
好心咁大個肥仔波就去操下同減肥啦
點解試內衣都要袐密

我都試過
試左差唔多成個鐘
終於搵到岩size

唔好以為95items就叫多
你大胸去VS揀真係好易冇size同冇靚嘅顏色
on99

同埋有啲太性感 真心又lace又帶咁
平時點著呀

執左??????????
我以為佢係裝修咋
咁以後只能上淘寶
或者去日本買,好多牌子,款同size都多過香港好多,仲要平啲

68都唔平,百幾蚊個,咁我寧願買peach john, 而家香港peachjohn都多左啲F cup款

男人老狗帶bra
肥婆集中區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞