[問大cup絲打]今日我入左維記秘密試bra

228 回覆
47 Like 325 Dislike
睇完今天我唱咗出嚟
女朋友著緊satami,但啲款好老同埋唔覺有咩矯形作用。而之前睇過維記/peach john都唔啱。
請問絲打如果要款靚+有用+舒服,最好係咩牌子?

之前幫佢check過mode marie好似不錯,但香港好難買。

著錯size就著咩都冇用
唔同胸型要揀唔同款,最基本都要有數據先推薦到畀你。除非你淨係追求個款同質地靚,個胸著成點都唔理

mm係香港有五間專門店,去到維記點樣去唔到mm? 銅鑼灣去灣仔都係搭一個站

度數據&分辨胸型傳送門
[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (10)
https://lih.kg/1024417
我都係啲著到個SIZE 但睇落完全唔係嗰回事嘅人
之前都覺sleeping bra無用又貴
都係著啲街邊幾十蚊一件訓教 訓嗰時完全離開曬無用 愈著愈外擴
但我個人覺得Sleeping bra有小小用 著完自己睇係無分得咁開
Bra 我係著開Wacoal個 Magic X有其他更好都會想轉 想買啲靚啲嘅款
我都係靠平時著矯形bra就算
係屋企要舒服啲(反正訓醒個bra都會移位

矯型work? 因為我聽講過,只要條bra帶較得岩,唔需要著矯形都得

試過朋友推薦既旺角一間本地牌子買過矯形
佢有分集中矯形/包肉矯形 唔貴
我覺得背脊係真係有瘦到 後背肉平咗前面暫時就冇咩明顯改變 成間鋪頭賣既bra都冇wire 但係承托力幾好

黎緊想試下bodibra矯形 上網睇好似好多好評咁

本地牌子係邊間?
一著背心啲目光好唔舒服
你平時訓教有冇戴住訓?
可能我個胸型分得有啲開 好驚8字波

我都係靠平時著矯形bra就算
係屋企要舒服啲(反正訓醒個bra都會移位

矯型work? 因為我聽講過,只要條bra帶較得岩,唔需要著矯形都得

無用既,呢個世界所有BRA著同唔著都改變唔到你個胸既外型,或者著既時候好睇就得,除左之後都係無分別。
極有同感
明明32D成日比人以為無波就係因為圍細
著左緊身衫就話我裝假狗 真係好想叫佢地渣下睇下有無墊
依家著緊mode marie但著左好很耐
好想搵啲再靚啲既bra
同埋覺得自己心口無乜肉 一訓平就向兩邊走
問過sales有無8字胸佢又話無
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

D牌子咩CUP都有,你去M&S或者TRIUMPH都係著D先叫大

PS其實C都已經好夠大,講講下就好想揸波

我覺得背脊係真係有瘦到 後背肉平咗前面暫時就冇咩明顯改變 成間鋪頭賣既bra都冇wire 但係承托力幾好

我著開bodibra sales同售後都好好
係有用既 不過真係貴囉
7xx一個bra 5xx件背心
買一獲就2000

明係用黎D水你既,我老婆以前都有買,個D錢當學野點揀岩SIZE BRA就算,幾千蚊都係得半年個BRA就變型。

D BRA個CUP數又玩到去G CUP痴撚線。
同意 32e比人話a 下圍68不過著啲冇咁鬆身既衫就會好明顯
應該係啲肉淋唔夠集中 見有啲人個型好似個杯咁好靚好羨慕

我都係下圍細,下圍細仲好難買大cup少少既bra,絲打有冇邊間介紹?年頭去wacoal買唔到,靚少少既款得70c唔岩著……

WACOAL你問佢邊間分店有大CUP貨啦,D BRA公司明明係有造到去E既當你去D香港分店就乜春都無。
極有同感
好想搵啲再靚啲既bra
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

D牌子咩CUP都有,你去M&S或者TRIUMPH都係著D先叫大

大唔大唔係分cup去睇,D只代表圍差17.5cm,唔代表大或小
65D同100D就已經是柑仔同西柚的分別
70D係細橙咁上下大,你估D=西瓜咩
今天我
著住件bra top出街,即係小學雞背心加個薄墊咁,零wire

本身日本牌子著開32F,未著過維記d bra,入去之前都上佢網站睇定size chart,估計自己應該著32DD左右( aka 32E?)

我自己拎左個32DD想試,由揀bra到fitting門口,前後共有3個sales望住我個胸再望住我手上拎住個bra,都話你著唔到呢個size喎

我都解釋左因為我今日著bra top,但佢地又唔信,話你試啦,我地睇好多人一睇就知你岩唔岩

屌你我入完房試再禁鐘叫個sales幫我睇,即刻話岩呀你呢個size好岩

呢種情況都不是第一次發生
因為下圍細,即使cup大,著左衫外面睇落去都以為得B-C,我同人講我有E,當我講笑

下次如果係女人咁同我講,我會話
「揸下囉大你呀」

有無平時著衫既相參考下
見過唔少隱性大胸
大部份都係駝背得太勁加件衫鬆身

有時放鬆就會寒背
唔係成日著緊身衫,番工咁樣太aggressive

同埋我發現,有wire同冇wire(bra top果啲)、有bra帶同冇bra帶,著出來效果差勁遠

永遠著唔到strapless bra,因為出到街行唔夠十分鐘個bra已經跌緊落去

買左個strapless bra上年暑假 耐左feel到跌緊落去 好辛苦
極有同感
好想搵啲再靚啲既bra
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

大唔大唔係分cup去睇,D只代表圍差17.5cm,唔代表大或小
65D同100D就已經是柑仔同西柚的分別
70D係細橙咁上下大,你估D=西瓜咩

我明,你幅圖睇CUP都係代表左大細,只不過唔係唯一,例如D SALES最鍾意叫我老婆無34D就著36E

我著開bodibra sales同售後都好好
係有用既 不過真係貴囉
7xx一個bra 5xx件背心
買一獲就2000

明係用黎D水你既,我老婆以前都有買,個D錢當學野點揀岩SIZE BRA就算,幾千蚊都係得半年個BRA就變型。

D BRA個CUP數又玩到去G CUP痴撚線。

咁佢售後係好既 得閒去較下帶 佢又會睇下進展俾啲advice 情況都有改善既 不過真係偏貴同一定要手洗囉
之前都有去過比佢地啲sales度過 32B近C都可以比佢度到得A

佢地點樣幫你度呀?帶住bra度?定係除左bra你再45度向前彎底身度上胸圍?

戴住bra企直咁度我本身個胸型係圓盤型 比較扁 唔似得其他胸型咁實實在在有個球型 所以企直度同45度&90度咁度已經好唔同
極有同感
好想搵啲再靚啲既bra
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

假狗
我中學時比個同學問我帶咩bra, 我話薄身冇pad果啲,佢好詫異咁問我:「冇pad咁你著咩」

心諗,你係A唔代表我都係A, 雖然著左衫我對真波同你對假狗望落差唔多
c打既size係68係咪已經唔夠著嫁喇?

買唔到size, 68好似最大得C??
今天我
著住件bra top出街,即係小學雞背心加個薄墊咁,零wire

本身日本牌子著開32F,未著過維記d bra,入去之前都上佢網站睇定size chart,估計自己應該著32DD左右( aka 32E?)

我自己拎左個32DD想試,由揀bra到fitting門口,前後共有3個sales望住我個胸再望住我手上拎住個bra,都話你著唔到呢個size喎

我都解釋左因為我今日著bra top,但佢地又唔信,話你試啦,我地睇好多人一睇就知你岩唔岩

屌你我入完房試再禁鐘叫個sales幫我睇,即刻話岩呀你呢個size好岩

呢種情況都不是第一次發生
因為下圍細,即使cup大,著左衫外面睇落去都以為得B-C,我同人講我有E,當我講笑

下次如果係女人咁同我講,我會話
「揸下囉大你呀」

Victoria Secret 蝕到仆街,咁啱碧咸又嚟

貪佢有啲淫淫地既款,即係心口上面有多兩條帶果啲bra呢⋯⋯啲底褲又夠姣
同意 32e比人話a 下圍68不過著啲冇咁鬆身既衫就會好明顯
應該係啲肉淋唔夠集中 見有啲人個型好似個杯咁好靚好羨慕

我都係下圍細,下圍細仲好難買大cup少少既bra,絲打有冇邊間介紹?年頭去wacoal買唔到,靚少少既款得70c唔岩著……

所以我上面推介narue, 65I都買到,啲款又靚又冇wacoal咁貴,試岩佢個size之後,去佢淘寶官方旗艦店買仲多款揀呀
Wacoal少款,我睇果啲後生少少既款,最大好似去到E定F雖然佢真係好好著
極有同感
好想搵啲再靚啲既bra
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

同你一樣。揀緊款,sales話嗰度無你碼㗎你睇呢邊啦,指住A, B cup 嗰邊,但其實我D

mode marie 著上身好似人都企直啲

啲sales好賤呀
有冇絲打覺得呢啲係恥辱黎???
我懷疑啲男人成日話港女冇波,係咪因爲佢地冇食過大波妹咋!!!!!!
下圍細cup數大,雖然著左衫外面睇唔出,但揸落去同除左衫一望就知
所以話港女冇大波既人,一係青頭,一係食唔到大波妹咋!!!!!!
我都係啲著到個SIZE 但睇落完全唔係嗰回事嘅人
之前都覺sleeping bra無用又貴
都係著啲街邊幾十蚊一件訓教 訓嗰時完全離開曬無用 愈著愈外擴
但我個人覺得Sleeping bra有小小用 著完自己睇係無分得咁開
Bra 我係著開Wacoal個 Magic X有其他更好都會想轉 想買啲靚啲嘅款

Magic x好貴呀
但啲款係咪wacoal入面算好睇
女朋友著緊satami,但啲款好老同埋唔覺有咩矯形作用。而之前睇過維記/peach john都唔啱。
請問絲打如果要款靚+有用+舒服,最好係咩牌子?

之前幫佢check過mode marie好似不錯,但香港好難買。

女朋友之前試過mm

但著左一年之後都係著番satami

呢d好個人
有無平時著衫既相參考下
見過唔少隱性大胸
大部份都係駝背得太勁加件衫鬆身

有時放鬆就會寒背
唔係成日著緊身衫,番工咁樣太aggressive

同埋我發現,有wire同冇wire(bra top果啲)、有bra帶同冇bra帶,著出來效果差勁遠

永遠著唔到strapless bra,因為出到街行唔夠十分鐘個bra已經跌緊落去

買左個strapless bra上年暑假 耐左feel到跌緊落去 好辛苦

點解呢幾年要興一字膊喎
極有同感
好想搵啲再靚啲既bra
我睇圖都覺得唔似
究竟點解呢

同你一樣。揀緊款,sales話嗰度無你碼㗎你睇呢邊啦,指住A, B cup 嗰邊,但其實我D

啲sales好賤呀
我懷疑啲男人成日話港女冇波,係咪因爲佢地冇食過大波妹咋!!!!!!
下圍細cup數大,雖然著左衫外面睇唔出,但揸落去同除左衫一望就知
所以話港女冇大波既人,一係青頭,一係食唔到大波妹咋!!!!!!

32e無可能著左衫睇唔到喇
之前都有去過比佢地啲sales度過 32B近C都可以比佢度到得A

佢地點樣幫你度呀?帶住bra度?定係除左bra你再45度向前彎底身度上胸圍?

戴住bra企直咁度我本身個胸型係圓盤型 比較扁 唔似得其他胸型咁實實在在有個球型 所以企直度同45度&90度咁度已經好唔同

45度咁度先準
所以我唔明啲sales度黎有乜為

啲sales好賤呀

32e無可能著左衫睇唔到喇

男人老狗未見識過就收皮啦
你估啲女現實真係會同水著女優一樣谷到行影相?
死青頭
咁撚多負皮
好想知道係男人定女人比咁多負皮
自卑心真強大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞