[問大cup絲打]今日我入左維記秘密試bra

228 回覆
47 Like 327 Dislike
改善唔到

矯型都係粗帶
咩為之日本Bra日本好多牌子,每個牌子都有好多個系列 又有唔同款,每款杯型杯容都唔同
本來就有G杯款PJ成個PJ days系列,每季都出3-4款(固定有65-75B-G)
係啊,亞洲碼70F對應返應該係32DDD
好幾個fd,去到VS都係要著返自己碼先岩,我地都係著pj day同narue個d日本bra之嘛
著到32DD就要睇咩胸型,個盤大個胸隆起又高既32DD未必夠,因為VS就是杯扁鋼圈大的,杯並不深
你平時著錯啊?
satami出曬名好鐘意俾闊個圍人地
有sis本身應該70E,去到satami俾人塞80C
都係勸你自己度下好,d sales好古惑,無碼就亂9俾
個人覺得PJ d碼係偏細 佢既G都唔足G
你一定係一個好似螢火蟲咁出眾既男人
上次都有去outlet
Peach john擺出來啲size都唔齊,完全買唔到
反而narue買到成套
我都想搵無肩帶bra
而家折衷方法可能係買細一個圍、買大一個cup
你自己去試下
反正我親身試左係呢個size
上網睇番narue, peach john同victoria secret既size chart, 都係對應番呢個size
但係夏天一定要有件肉色bra
著白色衫方便好多
我自己試過
日本 32F
維記 32DD (即係32E)
但香港唔係咁齊款齊碼,日本就會最齊
mode marie! 次次去台灣都會順便買,款多好多架,無香港d款咁老套
講真,冇牌子或不知名牌子/廠商製造既產品,bra又好skincare又好,都唔會投放太多成本及資源落去研發生產,所以買到既九成都係粗製濫造,何必拎自己身體較飛

成日話大牌子成本去晒廣告度,但人地都比不知名廠家投放更加多金錢落去研發同監控
啲大公司既brand name本身已經係一個好值錢既本錢,邊會咁容易容許自己產品出問題,因為出左問題就唔係好似啲細牌子咁求其換過個名就可以砍掉重鍊重新賣貨

大家覺得原料成本佔售價好少,但係冇計人地背後用左幾多時間金錢去研發新技術同確保quality, 只係大公司會大量生產,先可以將呢啲前期投資係每件貨上都攤分得好細

所以,唔好將啲咩自家品牌呀、本土小店呀,吹奏得咁勁,好多不明來歷既貨源,賣家自己都唔會用既野,大家消費時要小心選擇
Peach John 又貴 個size誇張得黎又無碼 個pad厚條帶又幼 著到個背脊勁痛 同68有異曲同工之妙
你著咩size?
我著F cup, 啲款都係薄杯
Peach john啲bra, 同一款唔同size都有唔同厚度,甚至唔同design details,可以參考days系列
我著啲款,通常如果係A,B cup就係好厚pad, 但去到E以上既cup就好薄,甚至冇pad
我都明 我都係F 但俾fd話我頂多得C 佢地打死都唔信 仲問我係咪著錯bra
個人覺得佢d碼偏細,之前買左2個32G都會着着下飛釘當初真係貪個款靚,無試清楚
純文字討論?
係咪個款既杯包唔晒?
我買過一款都後悔,算係叫2份1杯?我買果款叫nudy, lin都突埋出黎真係唔慌唔nude
而家都會買番4份3杯 ,全杯又包得太多唔舒服
或者好似上面絲打講咁,佢啲杯設計偏淺,試下wacoal可能好啲
你朋友關心你得黎又幾仆街喎
本帖只有肥婆及狗公回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞