[問大cup絲打]今日我入左維記秘密試bra

228 回覆
47 Like 327 Dislike
今天我
著住件bra top出街,即係小學雞背心加個薄墊咁,零wire

本身日本牌子著開32F,未著過維記d bra,入去之前都上佢網站睇定size chart,估計自己應該著32DD左右( aka 32E?)

我自己拎左個32DD想試,由揀bra到fitting門口,前後共有3個sales望住我個胸再望住我手上拎住個bra,都話你著唔到呢個size喎

我都解釋左因為我今日著bra top,但佢地又唔信,話你試啦,我地睇好多人一睇就知你岩唔岩

屌你我入完房試再禁鐘叫個sales幫我睇,即刻話岩呀你呢個size好岩

呢種情況都不是第一次發生
因為下圍細,即使cup大,著左衫外面睇落去都以為得B-C,我同人講我有E,當我講笑

下次如果係女人咁同我講,我會話
「揸下囉大你呀」
同意 32e比人話a 下圍68不過著啲冇咁鬆身既衫就會好明顯
應該係啲肉淋唔夠集中 見有啲人個型好似個杯咁好靚好羨慕
有無平時著衫既相參考下
見過唔少隱性大胸
大部份都係駝背得太勁加件衫鬆身
我諗胸型都有影響?
其實我唔知自己咩胸型,但就一定唔係上網見到果啲自稱32e大波妹咁樣
除非除淨個bra

成日著貼身衫太戰鬥格,尤其係間條橫紋同淺色針織
今個冬天我都係著hoodie多
屌 完全一樣!!!
有時候啲bra sales真係唔知想點
有時放鬆就會寒背
唔係成日著緊身衫,番工咁樣太aggressive

同埋我發現,有wire同冇wire(bra top果啲)、有bra帶同冇bra帶,著出來效果差勁遠

永遠著唔到strapless bra,因為出到街行唔夠十分鐘個bra已經跌緊落去
有人明既感覺真係好
絲打我要抱抱
一著背心啲目光好唔舒服
你平時訓教有冇戴住訓?
可能我個胸型分得有啲開 好驚8字波
Show blocked user - 牙籤龜
一番到屋企就除bra啦喎
訓覺帶住訓更加辛苦
雖然我知有啲sleeping bra, 但覺得幾舊水買個訓覺帶既唔抵

我都分得開開地呀
但我冇理佢,帶番bra唔覺就得
Wacoal同narue係我著過效果最好
薄pad但又塑得個型靚
尤其narue!!!! 啲款好撚靚!!!!
果然係純文字討論
我平時都係一返屋企就大解放
買過sleeping bra但係都冇乜用
好憎著bra cool住自己

有時候落街買飯會著件大嬲唔飛釘就算反正都係幾分鐘好快返屋企 爽
我都係靠平時著矯形bra就算
係屋企要舒服啲(反正訓醒個bra都會移位
Sleeping bra係咪得個名架?

冬天最凍果幾日 如果淨係落個街幾分鐘 我都係加件羽絨就算
咁凍仲點樣除衫再塞番個凍冰冰既bra上身呀
一諗到仲要用雙凍冰冰既手撥肉就不了
矯型work? 因為我聽講過,只要條bra帶較得岩,唔需要著矯形都得
J圖請移肉步往成人台
同樓主一樣
以前唔識買去68或者其他鋪頭都話我著34c
一路買錯搞到個型好核突 背又多肉
依家著緊台灣矯型bra 先知原來係34f/g
試過朋友推薦既旺角一間本地牌子買過矯形
佢有分集中矯形/包肉矯形 唔貴
我覺得背脊係真係有瘦到 後背肉平咗前面暫時就冇咩明顯改變 成間鋪頭賣既bra都冇wire 但係承托力幾好

黎緊想試下bodibra矯形 上網睇好似好多好評咁
我覺得冇乜用囉
試過本地牌子同某台灣美胸sleeping bra
移位之餘訓覺仲要唔多慣
68害人害物

利申:受害者之一 中學著咗3年
連鎖垃圾產物
啲sales亂咁黎
著壞胸真係多得佢地唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞