[問大cup絲打]今日我入左維記秘密試bra

228 回覆
47 Like 327 Dislike
淨係買過68啲泳衣
百幾蚊套係抵屌
但bra不了
移位咁我不如直接著t shirt仲好
點移都係得塊布
Bodibra劣評都好多喎
屌你認真討論 你當甜故睇???????
無圖想點討論呀屌

其實真係唔太知自己size,好參差咁
女友用bodibra大咗2個cup,我比錢買都覺得值
女朋友著緊satami,但啲款好老同埋唔覺有咩矯形作用。而之前睇過維記/peach john都唔啱。
請問絲打如果要款靚+有用+舒服,最好係咩牌子?

之前幫佢check過mode marie好似不錯,但香港好難買。
一齊分享下買bra心得!!!
https://lih.kg/634368

呢個post應該可以參考下
好想搵到平靚正 真·有用嘅bra
聽過好多買矯形bra既人,去到個size都會突然大好多,其實係marketing技倆黎,令啲客更相信矯形bra真係有強大功效

而我自己係唔信矯形bra既,買個三四百蚊bra, 較好條bra帶,著岩size, 其實都有效果
因為矯形bra脫下後又係打回原形

我去買bra, 通常會揀啲有上左年紀既姨姨sales, 同埋成日試唔同牌子,
雖然話唔同牌子個size有差異,但唔會差好遠,例如日本牌子我著F (wacoal, peach john, narue都係),歐美牌子著E, 都係差一個cup
試得多,就會知道自己係咩size, 同埋咩剪裁岩自己個胸型
雖然話有濕鳩sales, 但遇得sales多,度得size多,再綜合番所有comment, 就知咩係岩自己
平極都唔好買68果啲價位
我覺得peach john二百幾蚊已經好高性價比

托得舒服又唔太貴,就wacoal, 平價line三四百蚊都好好著

大cup絲打強烈推介narue, 三四百蚊,最細圍去到65(即係30),最大cup好似去到I, 重點係啲款靚同young好多,係啲底褲貴,二百蚊條,但有t back同綁帶款,勾引一流
唔好唔理佢啊!會越嚟越開
幾舊水都唔好慳,買岩會好有用
你都唔想越老越開 越老越the
唔係唔信你...
之前都有去過比佢地啲sales度過 32B近C都可以比佢度到得A
narue款靚但托得麻麻
Regina miracle啲sales咁撚仆街既
而家改左名,個名好難記

無論我帶咩牌子,除左bra之後都係冇變化,因為我淨係出街果十幾個鐘頭會帶反正同另一半搞野果時都會揸到變形

但如果講帶上去之後個形,narue同wacoal都托得又圓又靚,事業線出番黎, 起碼著緊身衫果時有大波
你帶邊個牌子呀?會唔會訓訓下移左位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞