【賤過狗】李東海教師墮樓前夕被鬧原因曝光:校長不滿「悔過書」內容令重寫

270 回覆
251 Like 5 Dislike
係呀 你最撚清高最撚理性最撚客觀最撚持平啊
滿意未啊?
推到個校長仆街
屌你基督教就咪做校長,翻天堂服待主啦
校長而家諗緊乜?
A,好自責, 深切反省
B,覺得自己只係過火左少少, 但個教師就唔受得壓力, 咁就自殺, 根本唔關自己事, 自己對人唔對事, 對個個都係咁, 又唔見其他人自殺? 根本佢咁唔受得氣, 遲早都會自殺, 個教師擺明本身有問題, 而家順便累埋自己, 比全世界指責, 下面班教師仲夾埋日日比面色自己睇, 感覺好無奈
C 以上皆非 話撚知你
肯撚定係C !
「最多咪炒我,返正岸已上」
人善被人欺,RIP
我覺得佢特登針對個MISS

死左可能好開心都未定.....
清咩高
上面熱門先話自由必須付出代價,有可能頭破血流。事實上就係香港人根本好多持呢種觀點
垃圾仆街校長
浪費社會資源
Agger, 你唔同意你老細個方針 咪轉校 一係轉行, 而家講到校長迫良為娼咁

又無人渣把刀焗你返工 ,唔岩做 高層唔like你 無晒計 咪唔撈
個校長會唔會睇唔開又跳
關咩事 ,私人市場 吊你呢樣果樣 日日都發生緊
我都覺得係b
呢類人係咁,唔識得換位思考
佢哋只係唔識幫人哋諗,但未去到想逼死人嘅地步
C
個校長心諗:本來諗住迫走個老師,請自己友。點知佢自殺,希望班記者唔好踢爆我呀!
資助學校,跟「資助則例」程序
推到校長仆街 呢啲人渣
點解好地地個教育界依家會搞成咁
受迫害已經夠慘, 點解重要佢去殺人喺事主角度佢冇意思傷害任何人, 自殺只係因為無法承受落去
Push
校長雖然唔係親手殺人, 但已經同殺左人無分別!
我唔信神,唔信報應, 但信有厲鬼纏身,與其靠香港人幫你取得公義,倒不如死去的老師化成厲鬼親自將仇人天誅
連登好多係教畜嚟。一講到教畜有問題就要被圍屌。

雖然成係件慘事,但這件事係結構問題,校長要睇住學校盤數,所以要經常要玩走老屎忽,根據政府薪級表,未升過職嘅教師頂薪點都近八萬,如果升咗佢一兩級就成十幾萬,未計乜公職金之類。一個新入職先三萬,仲有啲係0.5 or 0.8 仲有乜鳩 TA 。

即係一隻老屎忽就頂成 Teams 人嘅人工,而有乜係老屎忽做到後生啲嘅做唔到,答案係冇嘅。

莫非個校長係校董會被人屌柒佢學校開支大時,又會同其他人講咩,如果校董會裡面有區議員,區議員先得二萬幾蚊人工,仲要搞好搞多野先選到喎。

所以好大機會係校長迫個教師自動辭職,個教師又唔想重新嚟過,又唔想同後生鬥爛做收三萬做十二個鐘。所以選擇人生重來。

做得老師咁耐,已經失去做其他行業嘅技能,又唔夠新人嘅知識同熱誠,養尊處優咁耐,莫非要佢做幾年 TA 先再升佢咩,根本炒咗或迫走佢已經係趕絕佢。
「經過兩日,大家都可以適應,一切正常運作」

癡哂線 可以冷血成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞